Според учени: Вселената бавно умира

Енергията във всички галактики непрекъснато намалява
13 сеп 2017 11:21, Елка Василева
64
Според учени: Вселената бавно умира
Снимка: архив, Reuters

Учени от Европейската южна обсерватория съобщиха за бавната смърт на Вселената, след като количеството на енергията във всички галактики непрекъснато намалява, съобщава сайтът Лайф.

Астрономите са изучили над 220 хиляди галактики. При всички тях са регистрирани низходящи показатели на излъчваната енергия във всички спектри от началото на наблюденията.

По думите на авторите на изследването основната причина за този процес са ниските темпове на звездообразуване. Те по същество са сравними със стареенето на човешкия организъм.

За да оценят темповете на изгасване на Вселената, специалистите са оценявали количеството отделяна енергия, като са определили общото число на изпусканите фотони. Те са сравнили тези показатели с по-рано изхвърлените и разсеяните в пространството частици.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Вселената
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
ами не знам, защо ти си мислиш, че разбираш, като четеш "изследвания" на "учени", които гледат през един голям монокъл, наречен телескоп.и през инквизицията е имало такива като теб, които са "разбирали", че земята е плоска и са мислели, че техните знания са неуспорими, ама явно разбиранията за нещата са се променили.това, че наричаш идеята глупост означава само, че не си готов да приемеш алтернативни теории, които могат да имат много повече смисъл, отколкото ти изглежда на пръв поглед
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще поживеем и ще видим!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8"последица от големия взрив, но такива взривове стават постоянно на различни локации"Ти дори не си даваш сметка каква глупост си написал. Къде са доказателствата за тези взривове които стават постоянно? Изобщо даваш ли си сметка, че това е недоказана теория? Единственото докзателство което само догатва за такъв взрвиз е, че всички обекти във вселената се разпръскват далеч един от друг с общ център. Толкова. Какви взривове като него ставали на различни локации?? Като не разбираш нещо трай
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Пълни глупости е това което си написал.Хора спрете да си избивате комплексите по теми от които нямате никаква идея. Не е срамно да не разбираш нещо.
10
5
 
4
 
! Отговори
Телескоп преди 6 години
Вярвам на данни от изследвания с орбитални телескопи, ако е наземна лаборатория да отчита и влиянието на промените в атмосверния слой на Земята, иначе е просто журналистика и търсене на "новина"!
9
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм се чудел на тези дето се занимават с астрономия ... как може да изучаваш нещо от което няма никаква практическа полза... и като умира вселената какво ??? и като угасне слънцето какво ???и като като мине комета какво ???абе дайте да си оправим нашите бакий на земята пък после космическите !
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълни глупости, не може да умре нещо, което е вечно и никога не е раждало, защото винаги е съществувало.вселената не е това което се вижда с хъбъл,това е еднно от безбройните струпвания на метерия в нея,нещо като "видима вселена във вселената".тази част може и да последица от големия взрив, но такива взривове стават постоянно на различни локации, така, че докато нашата "вселена" "умре", ще бъдат съзадени още безброй подобни.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Trolland DumpНе едва ли тези учени са чували за физика, не. Едвали. Добре, че си ти да им обясниш.
6
4
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Ужас! Да се нарежда масова евакуация! Току виж скоро открили, че хората са смъртни...
5
5
 
33
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
"Според учени: Вселената бавно умираЕнергията във всички галактики непрекъснато намалява"Намалява? А тия учени чували ли са за закон за запазване на енергията, фундаментален за науката физика, като цяло? Нямам думи да опиша колко погрешно е представено всичко. Енергията просто не може да намалява(във Вселената). Виж - да намалява познатото количество енергия, а останалото да премине в състояние, което все още не можем да изследваме и определим - възможно е.
4
0
 
7
 
! Отговори
Учен преди 6 години
от Европейската северна обсерватория: Криза, братчет! Нормално е.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е отдавна известен факт, но е факт и че все още има много бели петна, относно механизма по който работи Вселената. Тъмната енергия, черните дупки, квантовата механика и т.н., нека ги изучим докрай и тогава вече ще имаме точния отговор.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То това дето е написано е ясно отдавна. Не е много ясно кога окончателно ще умре, но със сигурност е такова огромно число дето не сме го чували.
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 изречения статия... вярно е, че хората които се интересуваме от материята няма да четем за нея в днес бг ама вие направо се уливате бе хора... хайде малко по сериозно.