САЩ отново искат да изпратят човек на Луната

Майк Пенс иска страната да бъде лидер в усвояването на Космоса
Обновена: 5 окт 2017 21:42 | 5 окт 2017 21:42,
111
САЩ отново искат да изпратят човек на Луната
Кадър, запечатал сянката на Нийл Армстронг на Луната Снимка: архив, Reuters

САЩ възнамеряват отново да отправят астронавти на Луната, с което страната ще утвърди лидeрските си позиции в усвояването на космическото пространство, заяви американският вицепрезидент Майкъл Пенс, цитиран от ТАСС.

Той участва в заседание на Националния космически съвет в Шантили в щата Вирджиния.

"Ние ще върнем нашите астронавти на Луната, за да положим основите на бъдещи изследвания на Марс и на далечния космос", заяви американският държавник.

По неговите думи пред САЩ стои задачата за осигуряването на постоянно търговско присъствие на пилотирани апарати в околоземна орбита. Според него страната е лидер в изследването на космоса.

"Ние никога няма да допуснем Америка да отстъпи от тази позиция", заяви Пенс.

Американският космически съвет възстанови своята работа след над 20-годишно прекъсване по настояване на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е призван да даде препоръки за обезпечаването на лидерските позиции на САЩ в усвояването на космическото пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ше изпратат ама друг пат
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ приватизираха космическите програми. Сега трябва да купят руски ракетни двигатели, китайски ракети и да наемат виетнамски или камбоджански астронавти. Частен бизнес. Ще бъде като айфон в космоса.
75
4
 
10
 
! Отговори
Между преди 6 години
другото, след като си отговорите на този въпрос сами за себе си: Дали американците са кацали на луната? Ще Ви стане ясно защо човечеството се върти в кръг дирижирано от слаби режисьори. Ако вярвате, че пет момчета след като са изкарали седмичен курс в кравеферма са съборили кулите, че американците са кацали на луната и др такива то отговора е един.
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отново"????Хайде бе мошеници!Пак ли се готвите да прожектирате филмчета от павилионите на Холивуд?!Е,този път,при наличните съвременни средства за комуникация,този номер няма да стане,но за местна обработка на зомбираното американско стадо,което се въргаля в упоителните медийни изпарения на "американското величие",става!Действайте!Заливайте си го с тази мания,ама вече целият останал свят ще ви се смее!А до тогава,продължавайте да ползвате за "великите си мисии","остарелите" руски двигат
73
3
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Ако някога стъпят на Луната, американците много ще се разочароват като видят сред прахта надписа " Мade in China ".
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората на луната комшо играе на кабелите абе комшо яре да съм играл на твоите а и това е управител на зора
71
4
 
5
 
! Отговори
Армстромг преди 6 години
Да,голям филм беше,камери,декори,звуци...Бих отишъл отново.Само звукът и следите от "Иж" малко ме стресирсха в началото.
70
2
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Сега даже и студио не им трябва ...виртуална Луна и виртуални хамериканците ще има до откат....
69
8
 
11
 
! Отговори
Hollywood преди 6 години
Дано този път поне успеят да пратят човек на Луната, че миналия път голям майтап беше с Армстронг в главната роля. Филмът представя Twentieth century fox
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееееех мечти, мечти. Тази вест е подготовка на евроатлантическите мозъци за полет до Луната в супер модерно Холивудско студио.
67
2
 
7
 
! Отговори
КИРИЛ преди 6 години
Едно е да искаш,друго е да го направиш........И аз искам мнооого работи ама няма!!!!!
66
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците разрешават ли им?
65
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно не разбирам ...Защо му е на САЩ, да лъже, че отишли на Луната ? Какво ще постигне ?Нито ще уплаши СССР, нито Китай, нито някой ще им се прикланя за това.И още друго - Всичките служители, които са работели в NASA в онова време, са били злобни социопати, които са пазели тази тайна ? Трябва само 2-3ма да си отворят устата и да излезе всичко наяве. Дори няма да ги застрелят, защото само ще им потвърдят думи ...
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 656 от 12 души, били на луната са починали, .Да, прав си, половината измират на средна възраст от 75.5 години.Бъз Алдрин "вторият човке, свъпил на луната" гони 90така ....7Ако не бяха летяли до луната, сигурно щяха да стигна 120-130 години, нали ?
63
2
 
7
 
! Отговори
Оня преди 6 години
Да изпратят Тръмп, и да го оставят там най-добре хахахаха
62
4
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 6 години
И колко от астронавтите, "летяли" до Луната са умрели преждевременно. Като всички участващи в шоуто са доживяли до дълбока старост. Само един от групата от 20 души е починал от левкемия на 57 години. Но той е бил в екипажа на Аполо 18,който така и не лети.
61
3
 
10
 
! Отговори
информиран преди 6 години
Земята е плоска, луната е куха, извънземните са вече тук, рептилиите съществуват, Азис е жена.... и пр. теории на конспирацията. Има много хора за психиатър.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До прахолякБългаринът като цяло е безумно прос..., но с огромно, неподплатено с нищо самочувствие. Ходихме с една компания в село близо до Сф, хайде да не казвам кое. За майтап и целите на спора, докато пиехме кафе на "мегданя", решихме да попитаме няколко души дали Слънцето се върти около Земята или обратно. Отговорите бяха ПОТ-РЕ-СА-ВА-ЩИ!!!, ама наистина.
59
10
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 62Ох, уморих се да обяснявам на такива, че Хитлер е умрял в бункера си в Берлин а не е ходил до Аржентина, както и че Кенеди е мъртъв, защото е убит, а не го крият някъде нарочно.И да, американците са ходили до Луната и то няколко пъти.Но, ако това оттук ни изглежда като лека "разходка", то съвсем не е било така.Искам само да ти кажа, че горе-долу половината астронавти се разболяват или умират.Има и изкyкyригaли. Все едно да се чудиш защо сега никой не живее в Чернобил?
58
9
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Всичко за кацането на американците на луната е фотомонтаж. Още Вернер фон Браун бе заявил, че тогавашната наука е безсилна да се справи с радиацията в открития космос. Идва Видовден за една огромна лъжа, която ни бе набита в кратунките. Пожелавам успех и нови милиарди затъване на САЩ!