Румен Радев връчи отличия "Джон Атанасов" на млади учени

Те са за постижения в областта на компютърните науки
Обновена: 10 окт 2017 18:48 | 10 окт 2017 18:21,
16

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи 15-ите президентски отличия "Джон Атанасов" на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории в Гербовата зала на Дондуков 2.

Отличието се присъжда за изключителни постижения в областта на компютърните науки в национален и световен мащаб на български граждани на възраст до 35 години, независимо къде развиват научната си и изследователска дейност – в България или в чужбина.

Сред раздадените награди бяха грамота "Джон Атанасов – дебютен пробив в компютърните науки" - отличия за ученици и студенти, постигнали през последната година високи резултати с авторските си проекти.

Ученици, студенти и млади учени пък, чиито индивидуални и екипни проекти дават решения чрез прилагане на компютърни технологии на значими проблеми и предизвикателства в национален и световен мащаб, бяха отличени с грамота "Джон Атанасов – проект с висок обществен принос".

Държавният глава връчи и грамоти "Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели", екипни отличия в подкрепа на състезателите ни, постигнали най-високите резултати в международни и национални ученически олимпиади, състезания по информатика и информационни технологии, както и на техните преподаватели.

Наградата "Джон Атанасов" на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявени в световен мащаб български учени в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на високото отличие са настоящи ръководители във водещи изследователски институти и световни компании, които развиват дейност в областта на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика, квантовата информатика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименШт ! Тихо ! Той е изобретил компютъра, ей така, от самосебе си, защото е бил бъгларин, а българите са "природно интелигентни". Поне такава беше философията, преди години, когато поне с пропаганда се опитваха да направят нещо ...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната фото сесия на президенто!
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Джонката Атанасов, не беше ли Американец? Второ поколение? И не беше ли съавтор на бинарния код, не баща на кампюъра?
11
2
 
7
 
! Отговори
ЗА 9 преди 6 години
До АнонименРадев е гологъза коза но без виме
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕГРАМОТЕН КОРУМПИРАН ПРЕДАТЕЛ НАГРАЖДАВА ИНТЕЛИГЕНТНИ ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ БЪЛГАРИ
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше някоя гологъзла с козе виме, щяхте да и напишете псевдобиографията и да я обявите за звезда. Но понеже наградените са явно доста по-акълии от джурнала Ви, са анонимни.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът, награди някого за нещо си ....Какво значение има, като никой не разбра за какво, кого са наградили ?
7
4
 
9
 
! Отговори
Станимир преди 6 години
Джон Атанасоф не е българин, а американец, стопроцентов.
6
1
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Това ще му е работата на Р.Р.Награди, медали,да ходи по балкани/Бузлуджа/ , ниви/Петрова нива.Най добре е да не се бърка в сериозните държавни дела.Има си Парламент и Правителство за тия неща.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са наградение и за какво ?
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко баби днес се самоубиха, колко баби бяха измамени от ало измамници, бити, изнасилени, ограбени, нападнати, самозапалили се, умрели от глад, нищета, мизерия, студ, тъмнина, мизерия, бедност, страх, несигурност, смутни мутренски времена, беззаконие, анархия, престъпност, наркомания, алкохолизъм, безнадеждност, катаклизми, ветрове, виелици, бедствия... всичко това под патронажа на Президентина, всичко това е част от Промяната, която той ни донесе! НЕ я искаме, РадеФ, ОСТАВКА!
3
2
 
5
 
! Отговори
Да дадем възможност преди 6 години
на такива хлапета след няколко години да основоположат БАН като продължител на онази БАН,която малограмотните са ликвидирали през 1947 г.Да финансираме следването и докторантурите им в чужди университети.Ако спазим препоръката на мъдрия, но наивен проф.Соте, и допуснем сегашната БАН да се преустрои в университет, профилиран да ръководи магистратури и докторантури, корупция и шуробаджанащина в науката ще се запази в непокътнат вид.Бъдещето на науката да се изтръгне от лапите на шуробаджанаците!
2
1
 
3
 
! Отговори
kires преди 6 години
браво на Грипена. Много е мила!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Генерал Радев. Работи за България и бъдещето й. А не като полуграмотната Суджук, бащата на корупцията, който само плете интриги.