Вторник, до 18 часа: Слънцето бушува – магнитни бури идват!

Избягвайте алкохола, хапвайте леки храни, почивайте...
Обновена: 21 авг 2018 10:32 | 21 авг 2018 10:30,
6
Вторник, до 18 часа: Слънцето бушува – магнитни бури идват!
Снимка: Reuters

Геомагнитни бури застигат Земята днес и утре. Смущенията в магнитосферата се очакват до 18 часа. Те ще продължат и утре до обяд, сочат данните на сайта за метеорологични прогнози gismeteo.com.

Въпреки че през целия месец досега слънчевата активност бе ниска и магнитното поле бе спокойно, в последните три дни учените отчитат смущения.

Причината за тях е слънчевата коронална дупка CH17. На нея се дължи ново нарастване на геомагнитната активност, посочват пред "Труд" от Центъра за слънчев и слънчево-земен мониторинг към БАН.

"На слънчевия диск се вижда нова малка група петна. Тя е в южното полукълбо. В същото време групата петна 2718 отслабна и вече не се вижда. Няма потенциални източници за изригвания от средния мощностен клас M, за големи изригвания от клас X, както и за протонни (СЕЧ) ерупции", успокояват учените.

Очаква се днес нашата планета да навлезе в сектор с по-висока скорост на слънчевия вятър. Скоростта му ще е до около 500 км/с.

Поради факта, че магнитните смущения се отразяват на по-чувствителни хора, лекарите препоръчват в такива дни те да избягат алкохола, както и солените и пикантни храни.

Трябва да се пият много течности, като акцент да се постави на слаби чайове, плодови напитки и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се препоръчва да се прекарва време на открито и да се почива при възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
П преди 5 години
Що лъжете,бе?
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм... Едуард Сноудън беше казал, че хората ще умират от инфаркти и инсулти, а ще го представят за магнитни бури. Не че не съществуват такива явления, но четете за ХААРП и наблюдавайте климатичните аномалии и трусове напоследък!!!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време дядовците ни все в слънцето са гледали и са спирали да орът нивите. И са яли само леки храни като сланина кромид лук и люти 4ушки и са живяли до 100 години. Или по тяхно време не е иамало слън4ево изригване и магнитни бури.
1
1
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Спазвайте...горните препоръки и не се натоварвайте физически и емоционално,особено ако не се налага.Спокойствието е майка на...непукизма,който е...баща на здравето.