Успешно приключи "фалшивото" кацане на Луната

Експериментът СИРИУС продължи 4 месеца
17 юли 2019 11:36,
53
Успешно приключи "фалшивото" кацане на Луната
Снимка: Роскосмос

Международният експеримент СИРИУС (SIRIUS - Scientific International Research in Unique Terrestrial Station, Научно международно изследване в уникална наземна станция), в чиито рамки 6-членен екипаж прекара 4 месеца в изолация, приключва днес в Института по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките, предаде ТАСС.

Още по темата

Кацането на Луната - скъпо, НАСА и Роскосмос действат заедно

"СИРИУС-19 е 4-месечен експеримент, който се проведе в Наземния експериментален комплекс на института. Екипажът включва три жени и трима мъже - командир, бордови инженер, лекар и трима изследователи", поясни пресслужбата на института. За командир на екипажа бе избран руският космонавт Евгений Тарелкин. В състава на екипажа са и двама американци, пише БТА.

Сценарият на експеримента възпроизведе основни етапи от реален космически полет до Луната, включително операции в орбитата на естествения спътник на Земята и на повърхността му. На 23 май четирима участници, оглавявани от Тарелкин, извършиха виртуално кацане на лунната повърхност. Те използваха специални костюми с каски за виртуална реалност, които им позволиха да имат усещането, че се намират на повърхността на Луната.

За 4 месеца екипажът извърши ежедневен медицински мониторинг и редовни физически упражнения
, направи задълбочена преценка на здравето, проведе наситена програма за научни изследвания върху физиологията и психиката. Освен това бе изследвано въздействието на затвореното пространство върху човешката психика и физиология. Извършени бяха 79 научни изследвания.

Освен Русия и САЩ, в осъществяването на международния проект СИРИУС участват също специалисти от Германия, Франция, Италия и други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Никога човек не е стъпвал на земята. Доказателство е, че съм роден 1980г, демек след кацането на луната и няма да съм жив, когато човек кацне там ,,отново''
40
4
 
4
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
Най после и руснаците кацнаха на Луната.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък вярвам че има дядо мраз.
38
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До "32"Има и физически доказателства,че бай доню е ходил до центъра на земята-многото памперси изплуват на слънчака,а цяла България мирише на л*на,оборска тор и конска каубойска пот
37
3
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Те краварите тъй *кацнаха*и на луната хи хи хи....че и няколко пъти...хи хи хиАко не баха руснаците,космос щяха да видят на п*ткин ден.Видехме им совалките и масурите...ха ха ха ха....Когато имаш Холивуд-и на слънцето ще кацнеш..
36
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До И смешно и жалко"Американците кацнаха на луната през много далечната 1969 година, а руснаците 50 години по-късно още не могат...И смешно и жалко."И смешно и жалко е да ВЯРВАШ на правителството на коя да е страна(дори и на Люксембург или на Швейцария)Ето ти по-пресен пример Кой организира атентатите 9/11?Химическите оръжия на Садам...Примери още колкото искаш!А за кацането на Луната отговори само на този въпрос. КАКВА Е РАДИАЦИОННАТА ЗАЩИТА НА АПОЛО и Скафандрите и Спускаемите модули?
35
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До 39"Подкуп ?! Хахахаха.Някаква по правдоподобна глупост неможа ли да измислиш ?"Добре ИСТОРИКО как ще обясниш тези ФАКТИ. 1962г е Карибската криза. Брежнев(ХАРДЛАЙНЕРА както в СССР го наричат) е на власт от 1964 Брежнев до 1964 се е занимавал с Космическата програма1964 е Официалното въвеждане на САЩ войски във Виетнам(реално САЩ инструктори има от 1959)1973 г след Лайнебейкър 2 САЩ се отказват.ТОЕСТ В РАЗГАРА СМЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА - САЩ ПЕЧЕЛИ ЛУНАТА а СССР на Земята ???
34
10
 
4
 
! Отговори
Различни светове ... преди 4 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
33
11
 
4
 
! Отговори
И смешно и жалко преди 4 години
Американците кацнаха на луната през много далечната 1969 година, а руснаците 50 години по-късно още не могат...И смешно и жалко.
32
3
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 4 години
Подкуп ?! Хахахаха.Някаква по правдоподобна глупост неможа ли да измислиш ?
31
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен 37"СССР са дебнели целия този няколко годишен процес на подготовки и кацания на Луната и няма Нито едно доказателство или поне съмнение от тяхна страна за истинността за тези полети, а тогава е било във времето на разгара на Студената война"ПОДКУПКОГА СССР получи разрешение свободно да търгува в Европа за валута 1970Кога построиха Германците газопровода през Украйна 1972Кога започна мега проекта КАМАЗ и е в експлоатация от 1976Кога САЩ реално окончателно изостави Виетнам 1973
30
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има хиляди томове документация, хиляди снимки, хиляди хора са работели за да може да се осъществят тези полети, от друга страна агенти на СССР са дебнели целия този няколко годишен процес на подготовки и кацания на Луната и няма Нито едно доказателство или поне съмнение от тяхна страна за истинността за тези полети, а тогава е било във времето на разгара на Студената война, та няма смисъл някои тролчета да пишат глупости на търкалета, така или иначе пак ще си получат копейките!
29
6
 
7
 
! Отговори
Обаче вижте какво, преди 4 години
Има реални доказателства, че другаря Путин е слязал за малко на обратната страна на Луната и то без скафандър за да се изпи.кае след като е продължил към Сириус на гости на баба си!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе дет все питате как били минали през радиационния пояс "хамериканците" та как мислят да минат руснаците? :))) нали не можело?
27
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До изнервен"Да бе, да, сигурно и цял сериал направиха, че кацнаха 6 пъти. И автомобил си закараха."Относно ровера. На земята трима човека носеха астронавт за да успеят да го наместят на пилотското място на ровера. Да на Луната тежим по-малко, много по-малко но масата/инерцията/инертността си е същата както и на земята.ето ви пример Орлан руския скафандър за излизане в открития космос тежи 115 кг 3 части като космонавт може сам да влезе(буквално) в негоАполо скафандъра 91-96кг - 12 части
26
10
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До 31Аз съм убеден че Аполо са кацали на Луната НО БЕЗ ХОРА! За това има физически доказателства на луната - лазерни отражатели, оставени първи степени и пр.ЗАЩО ХОРА НЕ СА БИЛИ НА ЛУНАТА?Радиационна защита нямаРадиационна и топлинна защита на фото лентите няма а са върнали колко снимки?Няма заснети звезди(да заради яркостта на повърхността звездите не се виждат но защо само звезди не са снимали(Звездна снимка + време = координати)Човек с лунен скафандър не може да излезе/влезе в "Игъл"
25
6
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
Има и платени вампири като тебе още.
24
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж кацнали американците, но видиш ли затрили кадрите от това епохално за човечеството събитие. В пустинята Невада там е заснето кацането на луната, но има все още бълъции който все още вярват в торбалан.
23
8
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До активиста на БКП. Да бе, да, сигурно и цял сериал направиха, че кацнаха 6 пъти. И автомобил си закараха. Ей, това комуниста наистина е голямо го.ведо и веднъж зомбиран вече е с тотално увреден мозък.
22
5
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 22. И ти си от тези, които смятат, че Земята е квадратна, нали?