Учени: Бъдещето вещае масова гибел за хората

Хората ще трябва да се борят със сушата, пороите и горещините
21 авг 2019 13:45,
53
Учени: Бъдещето вещае масова гибел за хората
Снимка: Pixabay

Повишаването на средните глобални температури с 2 градуса Целзий в сравнение с тези през доиндустриалната епоха ще доведе до опасни и продължителни горещини, суша и проливни дъждове, съобщи Физ.орг.

Още по темата

Годината на страшния съд – през 2050 климатът ще ни надвие

Продължителните екстремни климатични условия могат да предизвикат масова гибел на хора. До този извод стигнали учени от Хумболтовия университет в Берлин, пише БТА.

По думите им, глобалното затопляне ще доведе до промени в летните температури, като при това екстремните климатични условия ще станат по-устойчиви. Дори малко увеличаване на продължителността им ще има разрушителни последствия за здравето на хората, производството на хранителни продукти, биоразнообразието и икономическия растеж.

Климатичните модели прогнозират постоянно отслабване на лятната атмосферна циркулация, съпроводено с покачване на температурите. В резултат в определени райони ще има влажен и топъл климат за по-дълго време. Вероятността от екстремни климатични условия ще се увеличи със средно 4 процента. Най-уязвими ще са райони в Северна

Америка, Централна Европа и Северна Азия. В централната част на Северна Америка вероятността от суша с продължителност повече от 14 дни ще нарасне с 10 процента.

Известно е, че големите горещини в Европа през 2018 г. доведоха до намаляване на добива на пшеница в Германия с 15 процента. Същевременно в САЩ последните 12 месеца са най-влажните в историята на наблюденията.

Понастоящем се реализира сценарий, свързан с покачване на температурите с 3 градуса Целзий в сравнение с тези през доиндустриалната епоха. Ако през следващите няколко години парниковите емисии не бъдат максимално ограничени, този сценарий ще се окаже неизбежен.

Парижкото споразумение за климата от 2015 г. задължава страните да ограничат повишаването на температурите до 2 или 1,5 градуса Целзий в сравнение с тези през доиндустриалната епоха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Екофашист преди 4 години
Нибиру иде! Ще се спасят само ***.
44
1
 
5
 
! Отговори
Човеколюбец преди 4 години
Алутисти спрете да пишете как ще е добре човечеството да измре.В крайна сметка след 400 млн години земята ще е едно ужасно място със или без наша намеса.А и никой не прави проблем на лишеите които ронят скалите и причиняват вулканична активност, но се оплакват от това че ние затопляме планетата.
43
1
 
2
 
! Отговори
Индиго преди 4 години
Има два вида "хора" едните са маймуни с големи мозъци другите са хораВиновни за лошотията по земята са главно маймуните с големите мозъциЗащо ви Трябваха големи мозъци а ?Можеше и до днес да сте маймуни с малкиМозъци да ходите голи без да се срамуватеДа скачате от дърво на дърво иДА НЯМАТЕ ПОЗНАНИЕщяхте да сте съвършени и щастливи маймуни
42
5
 
10
 
! Отговори
Гавраил преди 4 години
Покайте се грешници. Слуги на сатаната. Прелюбодейци с власт и имане. Каза ви се да нямате друг Бог освен мене.Вие се кланяте на лошотията и нечовешки страсти. Човещината си загубихте.Ще горите в геена огнена.
41
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 4 години
Грешна ти е логиката. Като гледам как работят във ВиК - ако един работник копае една дупка за една минута, то 60 работници ще изкопаят 60 дупки за 60 минути.
40
6
 
10
 
! Отговори
ined преди 4 години
Хората са най-големия враг на Земята и колкото по-рано измрат толкова ще по-добре за останалия живот на Земята
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учени: Бъдещето вещае масова гибел за хоратаТОВА Е ЧУДЕСНО
38
0
 
18
 
! Отговори
Аман бе преди 4 години
То само страхотии в този сайт, то не бяха астероиди, болести, хапчета с белина и какво ли не още.Да се чуди човек, как сме оцелели досега.
37
4
 
15
 
! Отговори
Карил преди 4 години
Време е и по хората да тръгне една чума, но да засегне само ромите, парламента, МС, НС и качеството ни на живот значително ще се повиши само за 100 дни.
36
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 4 години
Надявам се си чувал закачката с копаенето на дупка. Ако не, с няколко думи:Нека приемем, че 1 средностатистически работник копае със стандартна лопата някаква установена дупка за 60 секунди. 60 такива работници би трябвало да работят 60 пъти повече от единия. Следователно, 60 работници копаят въпросната дупка за 1 секунда. Звучи логично, но не е вярно.Същата работата е с писането, а и с четенето на статии. Като бързаш, не обръщаш внимание на детайлите. После идват интересните изводи и въпроси
35
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойто! България изостава поне 50 години от света във всичко. Значи ще оцелеем поне до края на века
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От друга стания в сайта:"Освен това въз основа на органични останки бе констатирано, че климатът по онова време бил по-влажен, по-топъл и следователно по-благоприятен за пасенето на добитъка"От тази статия:"В резултат в определени райони ще има влажен и топъл климат за по-дълго време."Значи в един момент същия климат е добър, а в друг - не! Когато както изнася на "еколозите"!
33
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния буламач на тема природни катаклизми! Ами да запушим вулканите, а? Знаете ли колко СО2 ще ликвидираме? Или да накараме страните, в които има вулкани, да плащат по-високи данъци? Ами океаните? Тях какво ще ги правим?Аз питам - тези повишени данъци, заради СО2, в коя касичка отиват и как влияят на намаляването на същия СО2? Какво се прави с тях?Как така 1 тон СО2 е оценен на 5Е, а банките го продават за 25? Какво общо имат банките с това?Като премахнахме фреона, затворихме ли озоноват
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко! Тъй като и през следващите години няма да ограничени изпусканите емисии на парникови газове, нито раждаемостта, а още по-малко безотговорното изхвърляне на отпадъци/опаковки/пластмаси и най-вече консуматорския ни манталитет, няма да се притеснявате - мръциня, жега, суша и порои ще има достатъчно... и за всички. Без изключения!
31
5
 
12
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Половината свят е китайци и индийци, а скоро и африканци (за 50 години от 50-60 милиона в африка гонят милиард). Тъкмо малко ще им се намали бройката.---------Така е, но си пропуснал и фактора - Имунитет!А, те са с по-силен и устойчив имунитет от нашия! В свравнение с тях, ние направо сме стерилни!
30
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво си приказвате, ама да не забравите да излезета на 14-ти да поизчистите наоколо. Тази година на плажната ивица на Поморие взех един плик 120 литра и събрах торби, опаковки и бутилки пръснати навсякъде, натоварих го в колата и го закарах до един контейнер, като един "чичага" ми се скара, че това си бил техен личен контейнер на комплекса и да не го оставям *** там.....Ходим в чужбина, радваме се как е чисто,зелено, подредено, а в родината освен да се оплакваме и сумтим , друго не правим
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да е голяма загуба.След 200-300 год преобладаващото население ще е с кафяво-черно оцветяване а като манталитет ще е на нивото на племето на Шака Зулу.Навсякъде ще има много отпадъци ще има локални войни и сражения между отделни приматски кланове.Какво значение има че "човечеството" щяло да намалее. Това няма да са точно хора ами същества на границата на човек и животно.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМечтай си. Не можеш точно да прогнозираш, къде промените в климата или други катаклизми ще ударят най-силно. Тъй че не е изключено тъкмо китайците и индийците да имат късмет в сравнение с другите - поне държавите им са големи, имат разнообразни природни условия в различните райони и повече възможности за преселване при необходимост.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината свят е китайци и индийци, а скоро и африканци (за 50 години от 50-60 милиона в африка гонят милиард). Тъкмо малко ще им се намали бройката.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОт всичките изброени от теб неща човечеството няма да загине толкова бързо. Още повече, че някои от тях - ГМО, са практически безвредни за самия човек (теоретично биха могли да представляват опасност за природата, но пак е спорно). А също от суша и жега нито можеш да избягаш толкова лесно, нито да се предпазиш.