Учени от САЩ: Един облак тежи колкото 100 слона!

Как въобще лети?
16 сеп 2019 17:15,
32
Учени от САЩ: Един облак тежи колкото 100 слона!
Снимка: Pixabay

Колко тежи един обикновен и красив бял облак, летящ спокойно над главите на хората, се е запитала американският учен Пеги Лемън от Националния център за атмосферни явления на САЩ, пише Gismeteo.

Още по темата

Разкриха мистерията с метана на Марс

Не след дълги проучвания тя е успяла да разгадае тази тайна, а именно – един облак тежи колкото 100 слона! Наистина неочакван резултат. Според Пеги Лемън общото тегло на едно красиво природно творение е 500 000 килограма или 500 тона. При средно тегло на един слон от 6 тона, така се получила и внушителната цифра от около 100 слона.

Представяте ли си, 100 слона летят над главите ни ежедневно и не успяват да паднат, как се случва това? Отговорът е ясен – проста математическа процедура. Облаците се състоят от капчици вода, някои от тях са толкова малки, че не могат да попаднат под въздействието на гравитацията. Облаците са много по-малко плътни от сухия въздух. За да започнат валежите и облаците да „пропаднат“ на земята е нужно време и увеличение на водните частици в състава им, завършват проучването си учените от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Браво на учените !!! преди 4 години
И за това т. нар. "учени" взимат субсидии !!!???Няма ли най-сетне да измислите елементарни хапчета против елементарни заболявания, които В МОМЕНТА се лекуват с нож от хирург с 2 леви ръце !!!???
27
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Г-н Гълъбов, простата математическа процедура май не е много математическа? :)))
26
1
 
5
 
! Отговори
59216 преди 4 години
Облаците се състоят от капчици вода, някои от тях са толкова малки, че не могат да попаднат под въздействието на гравитацията. ВЪЙ МИ ТЕ ЩЕ ПОЛЕТЯТ НАГОРЕ ЗНАЧИ.
25
3
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Най-добрите учени в света се намират в САЩ.Най-добрите университети в света се намират също в САЩ.Най-доброто обучение го предлага пак САЩ ! Така,че какво се опита да кажеш и ти незнаеш копейко..Това,че някой учен си е направил някакво шеговито изказване за облаците,а тук е изкарано като велика новина е съвсем отделен въпрос.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една нация, която измерва с палци, лакти, стъпки, стадиони и камиони не ми я хвали!--------Сериозно ли бе? :)))А баба ти и дедо ти с какво са мерили?С шублер и микрометър ли?Тьпак...
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските облаци винаги са доказано по-тежки - най-малкото 101 слона!!!
22
1
 
10
 
! Отговори
ined преди 4 години
Всъщност облака тежи само колкото 95 слона, а останалото тегло са 5 истински слона подхвърчащи из облака
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм се чудил ка летят слоновете, а то било като си променят агрегатното състояние. Само да не се върнат инцидентно в първоначалното си състояние, че тогава ще е страшно. СЛОНОВАЛЕЖ!
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците "дънят" дъното. А учЕните им са го продънили вече и продължават да дънят яко.Ако това, кеото прочетох в тая статия е поне на 10% истина, горното ми твърдение е вярно.От човек с фамилии Лемън, Рубен, Годщаийн и изобщо (сещате се какъв етнос имам в предвид), не очаквайте да чуете истина, умна приказка и да получите помощ!
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странни мерни единици използват американските учени.
18
1
 
9
 
! Отговори
Троен облак преди 4 години
Изоставате с информацията. Има официален рекорд за най-голяма тиква - 845кг.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм.... това го учихме в 6-ти или 7-ми клас...Една нация, която измерва с палци, лакти, стъпки, стадиони и камиони не ми я хвали!
16
3
 
14
 
! Отговори
от сидни_Аав$тралия преди 4 години
в 6ти клас пишех по смислени домашни от статиите в тоя пробит сайт
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия американски учени май редовно се друсат ! *** то там е модерно да си джендар и да се дрогираш.
14
3
 
19
 
! Отговори
Странно... преди 4 години
...как е възможно учен да не е чувал за летящите слонове?!??....
13
5
 
26
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Много инфантилно обяснение направено от "учената" Пеги . И изглежда измерването е направено въз основа наблюдение т.е. зяпане на облаци ,тъй като Пеги дори и не си е направила труда да обясни с какви уреди е измерила обема и тежеста на въпросния облак. А тъй като на небето НЯМА два еднакви облака , не се знае този "един облак" къде е и в каква посока се движи . А колко тежат другите облаци ...... Пеги ще каже след като си почине от тежката умствена работа извършена за първия облак .
12
7
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Млясс, гениални ред-неци. А ще изчислят ли кога Крим няма да бъде Руски, или няма такова число в природата.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някoгa слoнoветe сa летели със облaците зaедно зa дa не се сблъскaт слоновете сa решили дa не летят повечe Земятa се крепи нa 4 слoнa, кoито сa стъпили нa гърбa нa еднa тoлерaнтнa евротлaнтичeскa кocтенуркa-жендър.
10
2
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Ерго, Иван /военното министър/ тежи колкото 100 облака!
9
3
 
18
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
Малии, начи всеки ден сме на косъм....вече ще гледам да вървя под дърветата, че ако западат тия слонове, поне мое да се оплетат в клоните....Тази статия е като за първи учебен ден, Казва всичко за бг образованието ....