Учени решиха как да се колонизира Марс

Новата идея противоречи на дългогодишните принципи
2 окт 2019 15:53, Елка Василева
45
Учени решиха как да се колонизира Марс
Снимка: архив, Reuters

Учени от Югоизточния университет Нова във Форт Лодърдейл, Флорида, смятат, че микроби, вируси и гъбички трябва да са първите колонизатори на Марс, преди там да се заселят хора, съобщи Сайънс алърт.

Идеята за заселване на микроорганизми на Марс противоречи на многогодишни принципи, които не допускат замърсяване на планета. Преди оборудване да се отправи в космоса, то трябва да мине санитарна обработка, която позволява съхраняването на изследваната среда в първоначалния й вид. Появата на земни организми на Марс ще попречи на търсенето на признаци на древен живот.

Специалистите са на мнение, че стартирането на процеси на тераформиране на Червената планета с помощта на микроорганизми е неизбежно и че без преднамерено замърсяване колонизацията на Марс е невъзможна.

За първи колонизатори ще са подходящи екстремофили - предимно едноклетъчни, които могат да оцелеят в екстремни условия. Учените обаче не знаят какви точно организми ще са подходящи за целта и няма да попречат на тераформирането.

Използването на бактерии и други примитивни живи същества се обяснява с това, че размножавайки се, те ще започнат да променят състава на атмосферата и релефа на планетата. Така тя ще стане по-пригодна за заселване на хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Марсколонизиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един хубав филм за това как се е образувала земята та учените там говорят за милиони години еволюция за да се стигне до това което е днес!Каквото и да правим на Марс няма да го променим за няколко години
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с путчи фъшки требва да я заселим
36
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Чакайте космически болести на Земята.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учените, първо да измислят как да останем на Земята!
34
4
 
7
 
! Отговори
. преди 4 години
НАСА от години се опитва да баламосва всички, за да оправдае големия си бюджет. То е ясно. Но така е при капитализма - "Парица е царица."
33
2
 
11
 
! Отговори
Рон Бургунди преди 4 години
Те първо да решат как дс преминат радиационните пояси на Ван Алън.Тръгнали да колонизират - хахахахНе могат на Луната да стъпят, за Марс се стягат.Лапане на кинти
32
0
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Освен това, "не могат" се пише отделно. Адвокатите не държат ли кандидат студентски изпит по български език и литература или за агентите на ДС това не важеше?
31
0
 
0
 
! Отговори
. преди 4 години
Другарю Стоянов, напомни Ви да не изпъл.зявайте от дупката. Мнението Ви ИЗОБЩО не Ме интересува. А да Ми кажете, че коментарът Ми е елементарен и, че съм руски агент, е откровена глу.пост.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия "учени" да ги преселят първи там. И журналистите дето им публикуват тъпотиите. Пък чак след това, евентуално и хора.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново. Така е била населена и Земята.
28
5
 
5
 
! Отговори
До Моля? преди 4 години
Проблемите немогат да се решат ! Проблеми винаги ще има,във всяка една държава ! Така,че си спести ограничeния коментар,русофилски клoун !
27
4
 
11
 
! Отговори
Pv преди 4 години
Ако ще се пращат микроби и едноклетъчни , най- добре да изпратят нашите депутати начело с Боко.Така ще го оправят Марс ,че няма да им се вярва на американците
26
10
 
11
 
! Отговори
Моля? преди 4 години
Американците решиха всички проблеми в САЩ, та решиха с Марс да се захванат. Първо решете вашите проблеми, после на Земята, после - на Луната (щото и нея напълниха с бок.л.ук), пък после ЕВЕНТУАЛНО, може да мислите за Марс.Ама не можете. Даже на САЩ проблемите нямате капацитет да решите.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но, като импийчнат Тръмп и я изберат за президент на САЩ, може и да се смили.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета Тунберг едва ли ще им разреши да колонизират Марс.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както бе написано, моля се да ми бъдат подарени поне още милион години.
22
4
 
8
 
! Отговори
Мене преди 4 години
Пускаме двама *** те разбира се напълно естествено и заложено в гените осират целия Марс за има няма година и микроби колкото щеш.Това е научно доказано.
21
1
 
11
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
"на луната има жаби" и нуят ми хвърчи :DЧисто и просто в тази си биологическа форма, до която сме еволюирали, щем не щем, ще стоим на тази планета, в крайна сметка ще изчезнем, не можем да пътуваме в междузвездното пространство повече от месец. Прекалено опасно е. И както е тръгнало, ще опърдим и планетата с около 500 до 1000 ядрени бойни глави. Най-вече, щото човешките ни чутури са прекалено празни, за да отидем по-далеч
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Луната има жаби.
19
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Защо не заселят Луната че е до нас ами търсят Марс до който не може да се стигне изобщо Фантасмагории Те да оправят живота на Земята