50 г. космически изследвания у нас, БАН с вход свободен

Показват лабораториите и тренажора за космонавти
14 ное 2019 17:37,
10
50 г. космически изследвания у нас, БАН с вход свободен
Снимка: БАН

Институтът за космически изследвания и технологии на БАН (ИКИТ-БАН) организира Ден на отворените врати на 15 ноември, петък, от 10:30 часа, съобщиха от Академията.

Още по темата

По случай 50-годишнината от създаването на института ще бъдат отворени за посетители  лабораториите и тренажора в сградата.

Директорът на ИКИТ-БАН проф. д-р Румен Недков ще открие програмата с кратко представяне на дейността на учените в института. Проф. Цветан Дачев ще изнесе презентация на тема „Българската следа в изследването на възможността за космическа мисия до МАРС“.

Най-новите идеи за дистанционното изследване на Земята от космоса ще представи доц. Георги Желев, а д-р Росен Флоров ще говори за българските космически храни. За гостите на института са предвидени още демонстрация на възможностите на дронове и дегустация на космическа храна.

Институтът за космически изследвания и технологии на БАН се намира на адрес ул. "Акад. Георги Бончев", бл. 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
10
 
! Отговори
НиеИзследвамеКосмоса преди 4 години
Вместо всички изброени по-горе приказки и демонстрации, защо не кажат едно единствено изречение, което да съдържа два точни факта:1. Колко пари е похарчила хазната през тези 50 години, за да съществува този институт.2. Какъв е икономическият ефект за страната ни от всичко, избърборено като представяне на дейността им.Защото наблюдения, технологии и какво ли още не, свързано с изучаването на Космоса, се осъществява в чужбина от мощни институции, на които не можем да стъпим и на малкия пръст!
3
0
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
И то ще кацне на нощната страна на Слънцето.
2
0
 
11
 
! Отговори
floko преди 4 години
Първият човек, който ще кацне на слънцето, ще е българин.
1
9
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И за 50 години не успяха да построят космодрум, да създадат ракета и да пратят българи на Марс. За какво тогава харчат парите на българския данъкоплатец?