100 нови гигантски рисунки откриха в пустинята Наска

Някои от тях са намерени с помощта на изкуствен интелект
18 ное 2019 15:09,
15
100 нови гигантски рисунки откриха в пустинята Наска
Снимка: Reuters

Японски учени от университета на Ямагата откриха в пустинята Наска в Перу повече от 100 неизвестни досега гигантски рисунки, съобщи "Лента", цитирана от БТА.

Още по темата


На платото са изобразени огромни животни, чудовища, линии и загадъчни същества.

Учените са открили 143 геоглифа, като формите на някои от тях са определили с помощта на изкуствен интелект. Според тях изображенията са създадени от 100 г. пр. н. е. до 300 г.

Изследователите сега работят над създаването на карта на местността на основа на получените снимки от въздуха. Те се надяват, че новите резултати ще им помогнат да разкрият загадката на геоглифите.

През юни учени от същия университет разказаха, че на някои рисунки на платото Наска са изобразени птици. Според тях древните перуанци са харесвали екзотични същества, нехарактерни за земите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоВземи да се обесиш ти. Няма смисъл.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В пустинята Наска са открили рисунка на ламята Спаска.
11
1
 
4
 
! Отговори
Имам 1 питанка... преди 4 години
А с квантов компютър , КОГА ?
10
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
както ВИНАГИ до сега,ВСЯКО НОВО ОТКРИТИЕ,идея,нова технология,се е използвала ПЪРВО за НЕЧИСТИ цели!!!!!..Или ядрена бомба ще направят първо,или компютърни анимации на Луната и "обекти от Вселената",или ще "Отрият нови рисунки" на Наска....Изобщо:..-Така нареченото "човечество" Е НЕДОРАСЛО за какъвто и да било технологичен напредък!!!!!!!!!То /"човечеството"/ беше ПОДЛЪГАНО да си мисли,че е.."Любимото на Господа"....Да не споменавам най-ГАДНИЯ СЕГМЕНТ-т.н. "богоизбрани" евреи!
9
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
сега всеки,притежаващ що-годе компютърна грамотност,ще "ОТКРИВА" все нови и нови рисунки на Наска...."Ринг свободен!"..
8
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
..ммка му!..Тъкмо се зарадвах прочитайки заглавието и по-долу разбрах,че...рисунките били "открити от изкуствен интелект"..!!!!!!..Е,щом фанаха и с тоя необясним ФЕНОМЕН да са .."ефават",пиши ги "бегали" тия "учени"....Впрочем,за кави ли щуротии не съветва гладния стомах господаря си?!..Е,и ЛАКОМИЯ "стомах"!
7
5
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Вероятно това са били изображения на небесните съзвездия, както са ги познавали и възприемали тогава. При затъмнение на небето - изригване на вулкан, падане на астероид, космически катаклизми, тези рисунки са се отразявали в ниско надвисналите облаци и древните пак са успявали да се ориентирали по тях, без да виждат небето. Счита се, че съзвездието "Орион" е нарисуван като изображението на "***", а "Голямата мечка" е "Паякът"...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общо взето глупости - карти има колкото искаш, геоглифите отдавна се знае, че имат религиозно значение, а изображенията не са на екзотични животни и/или чудовища, а на главно животни и растения разпространени в района, като колибри, игуана, кондор и т.н. Да не говорим, че вече се знае, че преди Наска в района е процъфтявала друга култура Паракас.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разчитам геоглифи написани преди 300 години преди н.ера.Гадая съдбата на млади дами не на ръка,на кафе или с изчискения,а ...на пъп !
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мине не мине време и се публикува нова фалшификация
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умни хора са ги правили тези рисунки.
2
3
 
23
 
! Отговори
Да не спорим преди 4 години
До Алекс - - - новината може да е стара, важното е че рисунките са ""нови""...... Рисувани са преди 4-5 дни просто......хм...
1
7
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Не е ли стара новина?