"Пфайзер" намалява приема в болница при възрастните със 75%

Изследвани са над 170 000 души на възраст от 80 до 83 години
15 апр 2021 10:48,
38
"Пфайзер" намалява приема в болница при възрастните със 75%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината на Pfizer може да намали приема на пациенти с Covid в болница с три четвърти, установи ново проучване на NHS. Възрастните, получили ваксината, са с по-малък риск да бъдат приети в болница или да имат положителен тест за Covid в сравнение с неваксинирани хора, разкрива изследването на NHS и Университета в Манчестър.

Проучването разглежда данни на над 170 000 души на възраст от 80 до 83 години, които са получили ваксината на Pfizer/BioNTech между 15 и 20 декември миналата година, съобщава "Метро".

Изследването стига до заключението, че само за 21 дни след първата доза от ваксината, приемът в болница е намален с 50% за тези, които са я получили. Инфекциите също са намалели с 55%. След това спешното приемане е било намалено със 75% между 35 и 41 дни след първата доза, докато инфекциите са спаднали със 70%, съобщава БГНЕС.

Проучването е публикувано на уебсайта на Националния институт за здравни изследвания в Манчестър. Сър Саймън Стивън, главен изпълнителен директор на NHS, коментира резултатите: "Ваксините успешно намаляват хоспитализациите и смъртните случаи. Данните, които анализирахме, показват 75% намаление на спешните хоспитализации с Covid и тъй като все повече хора са ваксинирани, този ефект ще се разшири".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Men преди 2 години
Затова пък увеличава "пациентите " на погребалните агенции
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Въпроса е как 2те най-умни в света се докарахме до там ..."Най-умни в света?
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ами ,даМдам - млад, здрав, на 99 години .... така да си отиде. Със сигурност, щеше да е много по-добре да го преболедува естествено.
18
0
 
0
 
! Отговори
ами ,да преди 2 години
Например Принц Филип ,как добре му се отрази имунизацията с Пфайзер, 10- тина дни след втората инжекция -в болница ,а след месец и нещо-в рая.
17
0
 
0
 
! Отговори
факт преди 2 години
Зимбабве -15 милиона население - смъртни случаи-3ма , БЕЗ ВАКСИНИРАНЕ ,само с използване на Инвермектин,(който се отрича от ЕМА ) за превенция и лечение
16
6
 
3
 
! Отговори
Всъщност преди 3 години
Пфайзер" намалява приема в болница при възрастните със 75%,пращайки ги директно в отвъдното.Проучването е публикувано на уебсайта на Националния институт за здравни изследвания в Манчестър. Сър Саймън Стивън, главен изпълнителен директор на NHS, коментира резултатите: "Ваксините успешно намаляват хоспитализациите и увеличава смъртните случаи. Данните, които анализирахме, показват 75% намаление на спешните хоспитализации с Covid и тъй като все повече хора са ваксинирани, този ефект ще се разшири"
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израел - 3 мъртви при 9 милиона населениеСАЩ - 932 мъртви при 330 милиона населениеЮК - 38 мъртви при 66 населениеБългария - 125 мъртви при 7 милиона населениеТова е горе долу тенденцията за умрели на ден за съответните държави. Едните ваксинират, ние -не. Въпроса е как 2те най-умни в света се докарахме до там, хем да мрем като мухи, хем да се борим за това да продължи. Или аз поне оставам с такова впечатление от яросната антиваксърска реакция тук.
14
3
 
8
 
! Отговори
Малко преди 3 години
по малко почвате да изплювате камъчето. След ваксинациите следва болница и след болница в моргата.Избивате възрастните хора.
13
8
 
9
 
! Отговори
Скарлет преди 3 години
На сегашният етап ваксините са най добрия вариант эа ограничаването и раэпространението на пандемиято от Ковид 19!!! С времето все повече и повече хора ще раэберат необходимостта от ваксиниране и ще направят раэумния иэбор!!! А и пфайэер мисля че е една от най - добрите на фона на останалите ваксини!!! Чакам и втората си доэа и мисля че всичко ще мине беэ иэлишни странични реакции!!!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, да.. След като поумрат част от ваксинираните, естествено, че в болница ще отидат по-малко!
11
7
 
7
 
! Отговори
Лимон преди 3 години
В случай, че някой си е направил труда да разбере какво пише в статията ( четене с разбиране се учи в 4-ти клас ) тези проценти на намаляване на хоспитализация и заразяване са след кратък срок и то само след 1 доза. При 2 дози риска от заразяване и хоспитализация спада с 90-95%. При достатъчно имунизирано население дори и да си носител концентрацията на вируса е по-ниска и се отделя по кратко време. Също така шанса да заразиш някого е малък, тъй като повечето хора ще са имунизирани.
10
1
 
9
 
! Отговори
Скандално преди 3 години
Уважаеми в някой държавни структори"правоймащите" правят списъци и с превилегии ваксинират себеси и семействата си с Файзер и Модерна, а за обикновеният народ има само спорната АстраЗенека. Докога ще търпим *** даса с превилегии?!
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно? Тонфирмата до скоро твърдеше , че близо 100% предпазва от тежко изкарване и болница, сега 75%. Кое е ясно?
8
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че ваксините силно ограничават разпространението на заразата, но *** се дърпат и твърдят, че Земята е плоска и ваксините са вредни.
7
6
 
11
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
И да, трай бабо за хубост! Седмица надути лимфни възли, три дена ужасно главоболие, температура, замайване, мускулни болки, и какво от това?! После съм фешън, ще ми сложат звезда на челото и с един тест и здравен паспорт мога да стигна и до Халкидики!
6
1
 
10
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Като прочета нещо такова и се разгорещявам, отивам пак да се боцна....
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не я обожествявайте.аз от първата и втората игла вдигнах малко кръвно.главоболие.виене на двят.метален вкус в устата.малко увеличени лимфни възли.отмина след седмица.
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пичуе, да ви всетна, че ако нищо не се прави по въпроса, "грипчето" има да се влачи с години още и да умори бая народ. КАто съпровожадщ ефект ще имаме катастрофирали икономики, безработица и много народ ще се чуди как да прежижява. Виждате вече 1 година какво се случва без ваксини. Сравнете с Израел, САЩ и ЮК. Отделен е въпроса, че кризата се управлява неадекватно в цяла Европа и за цяла 1 година няма НИЩО научено от политиците
3
7
 
12
 
! Отговори
язе да кажа преди 3 години
И това не е малко, но в същото време е поредното доказателство, че ваксинираните също могат да се заразяват и да пренасят вируса и заразяват други хора. Въпроса е - защо, мамка му, толкова напират да им дават преференции на тия с ваксините, сякаш са безсмъртни???
2
6
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Я се разрови из нета да видиш колко тежки случаи на странични ефекти има след ваксинация с тази ваксина, но просто никой не говори за тях и не се бие тъпана и стадото готово да се боде с тази ваксина. Бас държа, че след 1-2 години ще се окаже, че Астрата е много по-добрия вариант, но е паднала жертва на търговската война с краварите.