Левски с лъва. Паметникът на Апостола в Карлово
Левски с лъва. Паметникът на Апостола в Карлово
Монументът на Левски се намира в центъра на Стария град в Карлово, на площада между двете църкви. Построен е през 1903 – 1907 година по проект на скулптора Марин Василев. Левски е изобразен в цял ръст, с револвер в ръка. До него има ревящ лъв, олицетворение на разбунтувалия се български народ срещу турския поробител. Релефът в най-ниската част на монумента съдържа имената на жителите на Карлово, дали живота си в името на свободата. Снимка: Георги Симеонов | 04 апр 2016 11:28
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
9
9138
20
1
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Нямат срам преди 8 години
Модератори,ако някой нарече ромите с народното им име и опише главнитехарактерни черти и действията на този етнос,веднага го изтривате.Т.н.Осъм Ловеч плюе срещу българския народ и допускате тази гавра безда реагирате.Личи си,че мотивацията ви не е българска и идва от другаде!Не ви ли е срам?
7
1
 
1
 
! Отговори
До Осъм Ловеч преди 8 години
Спрямо коментара Ви може да се съди за образованието, което имате. Съжалявам такива хора като вас г-н Осъм Ловеч, но съжаление такива като вас са доста. Левски е бил и винаги ще бъде светла икона за нас Българите. Пожелавам Ви някой ден да пораснете на ум за да разберете.Поздрави,Милен
6
9
 
1
 
! Отговори
Осъм Ловеч преди 8 години
До Лъвско Сърце__Та кои са тези "много чужденци" които му се възхищават? А ти, като пряк наследник на този свински народ, наречен български, който остави този същия "Велик Апостол" да бъде обесен, да бъде прекаран през цялата тази държава, придружен от 2 заптиета и да бъде обесен в София...не те ли е срам да се наричаш българин, простако! А и колко от вас *** патриоти, знаят къде е обесена легендата ви? хахаха...патриоти, нещастници..
5
1
 
0
 
! Отговори
oт Сидни Ав$тралия преди 8 години
До Анонимен 2напълно си прав че Люлин е друга вселена спрямо тук. Ти от там ли пишеш, това "мега мол" в БГ ли е ти от там ли пишеш?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесна снимка, благодаря.
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какво,а за народа ----ха ха как се е разбунтуваллллллл
2
1
 
15
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 8 години
ВЕЧНА СЛАВА НА АПОСТОЛА!!! ТОЙ ЩЕ Е БЕЗСМЪРТЕН В СЪРЦАТА НА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ (И НЕ САМО МНОГО ЧУЖДЕНЦИ МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАТ, ЗАРАДИ РЕВОЛЮЦИОННИЯТ МУ ДУХ) ТОЙ ЩЕ В ВЕЧЕН!!!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До oт Сидни Ав$тралия да ж-к Люлин си е направо друга вселена.поздрави от мега мол