Цял ден по баирите, за да вика ойларипи... но с претенции
Цял ден по баирите, за да вика ойларипи... но с претенции
Качвайки се в автобуса от Кокаляне за София, веднага на висок глас изрази претенции, че трябва да му се отстъпи място да седне, защото бил възрастен... Снимка: bg | 22 апр 2016 07:06
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
78
14379
20
18
Напиши коментар Коментари
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои възрастни хора са много груби и нагли. Тяхното поведение не води до респект.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35Мога от сърце да ти гарантирам че няма да ме сполети съдбата на футболния бос от Ловеч! Но ако някой дъртак посегне на децата ми ще го смачкам и ритам докато усетя че се е променил. Също така, ако има чене ще се наложи да си го търси във задния му двор. Това е ГАРАНЦИЯ!
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41Отношението към старите и болни хора се оформя още в детската възраст на индивида. Децата са огледало на нашите взаимоотношения и точно в тази детска възраст се оформят позитивните качества като уважение, състрадание и достойнство. Когато едно дете стане прицел на агресия и наглост от страна на по-възрастен човек то подсъзнателно изгражда модел на поведение който то прилага по-късно в ситуации от всевъзможен характер. Наглите дъртаци са модел на техните родители и общество от едно време.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Филми като "Баш Майсторът" показват по-добре и от "Бай ***" нагласата за нещата в България. Да преметнеш, за да не те преметнат, да се прередиш, правейки се, че не ти е добре, да присвоиш нещо чуждо, а ако те хванат да се правиш на обиден. Не се учудвайте на такива хора, те са живели в това време и очакват всички останали да са ***, а те хитрите и тарикатите. Като този дядо - да, възрастен е, ама каква му е "заслугата" за това, че е такъв? Никаква. Но ако има начин, ще се възползва.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 63В повечето случаи родителите и прародителите на тези деца за които пишеш са същите тези заядливи' груби и злобни дъртаци с които имаме интеракция по някога. Трябва сам да си отговориш на дилемата за кокошката и яйцето. Животът е изграден върху структурата причина и следствие. Няма как логично едно дете да е причина а възрастен човек - следствие. Обратното е!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 65Твоят когнетив също е повреден. Ако си млад човек вземи незабавни мерки. Колкото по-рано толкова по-добре за теб за да предотвратиш едно коморбит нервно разтройство.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60Но някои от тях са във състояние да се заяждат, обиждат и да бъдат груби. Това няма нищо общо със склерозата и другите биологични фактори при напреднала възраст. Те и на по-млади години са били такива и все още си мислят че цялото земно кълбо им е длъжник. Селяндурията и простащината им се проявява точно както ти твърдиш че се изпускат само че разликата е огромна. Един възрастен човек който страда от склероза и алтсаймер не е заядлив и груб.Когнетивът им е повреден от миналото.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според същият закон авторското право на снимката принадлежи на автора на снимката и той има пълно право да я публикува където иска Такъв е закона
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Член 32 завършва с - '' освен в предвидените от закона случаи '' В закона за авторското право о сродните му права , чл 13 а1 казва че не се изисква съгласие за създаване на портретно изображение на друго лице на обществено или публично място Така че на обществено място няма забрана за снимане на хора Всеки може да снима когото си иска
48
1
 
7
 
! Отговори
Все тая преди 7 години
Ей тия как ме дразнят,не е истина.....Нагли дъртаци,да-си седят в къщи като не могат да стоят прави
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважавам възрастните хора които са етични и благи. Те са този които трябва да излъчват благородство и уравновесеност. СЪОТВЕТНО ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ ПОРАЖДА РЕСПЕКТ И УВАЖЕНИЕ ОТ ПО МЛАДИТЕ ИНДИВИДИ. На дърташка наглост, особено когато е насочена по груб тертип срещу малко дете, съм безпощаден. Няма Съд който да може да осъди родител за това че е защитил детето си от набез на някакъв изтрещял дъртак. Педофилските изчадия трябва да се унищожат!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От една страна - възрастен човек.От друга - доста от тези възрастни хора са уникално нагли. В поликлиника, магазин, община и т.н. вечно гледат да се предредят, вечно не спазват ни ред, ни нищо. На опашката в магазина само дето не те бутат, че по-бързо да си сложиш продуктите на касата. На мен ми е супер лошо, едва гледам и чакам пред лекарския кабинет, тя кудкудяка "Ама аз само за малко ще вляза, ей сегичка!" и ме бута и се муши да влезе.Хич не ми се вярва, че някога българинът е бил възпитан
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 55 Чичо защо кашляш.
44
0
 
4
 
! Отговори
Фотографа преди 8 години
Отговор до Анонимен 53Не съди по себе си за другите! И не ги определяй според собствената си история!
43
1
 
7
 
! Отговори
Hahaha... преди 8 години
До От МВРНякой се е взел на сериозно, защото не си е пил хапченцата... Май е дядото от снимката... ;) :)Гледай, да не разбереме твоят IP адрес и тези, които ги цитираш наистина да се заинтересоват от тебе и тогава...!!!
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте плашили гаргите! Комунизмът вече го няма! Старецът е на публично място и всеки може и има право да го снима. Аман от червенопрашковци - лумпеноиди!Оня "Принц Киро" застреля готвача и е под домашен арест с амнезия а тук някои "умни хора" даже се опитват и Наказатения Кодекс да ни цитира. Смях до дупка!
41
14
 
2
 
! Отговори
Barni преди 8 години
Дано сниманият човек не чете тази медия. Защото ако прочете публикувания донос и има добър адвокат, може да изкара добри пари от глупостта на фотографа и идиотизма на редакторите, които са допуснали всичко това да се качи на страницата!;)
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 45По същата логика - каквото повикало такова се обадило! Щом нагъл дъртак реши да употреби сила срещу малолетно дете за какъв съд и присъда бълнуваш? Няма как да стане! Гаранция! Нямаш адекватно становище.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 47Мога да броя, да снимам и да публикувам каквото си искам червени "умнико-гражданино"!Пий си хапчетата, казах ти, стига си хейтърствал!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 45Хайде, по-кротко и гледай да си вземеш хапчетата, че нещо взе да се оливаш!Гледай, ти да не загрееш с тези заплахи, които отправяш наляво и надясно!