Слава на БКП!
Слава на БКП!
Манифестация в Ловеч по време на социализма. Много хора си спомнят с носталгия за тези времена, но нека не забравяме, че тогава много бързо можеше да се влезе в затвора като „враг на народа“ за критични забележки относно партията и системата!
Днес положението може да е тежко, но всички ние имаме възможноста да кажем свободно това което мислим и имаме право на избор между десетки партии! Снимка: Стефан | 15 апр 2013 16:34
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
54
16738
27
10
Напиши коментар Коментари
1
 
6
 
Отговори
Бойко преди 1 година
Хубаво си говориме свободно и си изразяваме мнението и после в някоя тиха уличка те застигат двама - трима маскирани, хвърлят ти един як пердах и дотам със свободата на словото.После те преупреждават какво ще ти се случи на теб или на някой твой близък и така вече не говориш много - много. Да не говорим, че всеки може да бъде обект на послушване и следене в интернет и т.н.. Сами си открийте десетте разлики или прилики!!!
2
 
7
 
Отговори
gogo преди 1 година
На тези, които плюят комунизма да им напомня така лекичко, че в момента работят на компютър, с монитор и клавиатура дело на комунизма в Китай. И най-вероятно дори и долните им гащи и дрехите също са правени в комунистически Китай.
1
 
8
 
Отговори
Prost преди 1 година
Свобода на словото = говорете си, не ни пречите!
1
 
4
 
Отговори
чарли преди 1 година
Гладни но свободни...
2
 
10
 
Отговори
il_cho преди 1 година
избор между десетки партии... Абе драскачо, ти явно не пиеш достатъчно. Голям избор на палячовци, кой да ни краде и мачка. Страшен избор! БКП има своите грешки и даже се дразня, че не всичко и досега е отразено в учебниците. Ала както казва бай Тошо "това, което ние построихме вии не можете и да го боядисате..." и е яко, ама яко прав! Ясно ли ти е, "демократе"?
0
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
"Днес положението може да е тежко, но всички ние имаме възможноста да кажем свободно това което мислим и имаме право на избор между десетки партии!"

Това ми звучи като на потъващ кораб - няма смисъл да се блъскаме, вода ще има за всички...
1
 
5
 
Отговори
лл преди 1 година
До АнонименТи пък като неможеш да мислиш какво ще кажеш бе цървул. Я бегай на село и яж лук . Аман от идиото То си е така 300 византийско , 500 г османско после СССр и сега опа всички демократи в ГЕРБ ебати идиотите
3
 
7
 
Отговори
Оп-са преди 1 година
Ако ГЕРБ си наредят изборите, както си искат, след 2-3 години в Ловеч може да се провежда същата манифестация като на снимката, само че колите ще са четири Волекса с буквите на партията-майка :)
7
 
17
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес положението може да е тежко, но всички ние имаме възможноста да кажем свободно това което мислим
---------
Да, и Цвъко Апартаменто да ни подслуша още като сме в спалнята с жената. Аре мерси от тези 23годишна демокрация и преход в България. Искаме си стария строй.
3
 
10
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да почнем да се сравняваме със Запада, нека първо видим кой от къде е тръгнал. Доста е некоректно да се сравняваш с хора които през 45 година строят реактивни самолети, а ти още жънеш на ръка.
16
 
12
 
Отговори
Hess преди 1 година
Носталгията на тези ,които я изпитва е по-скоро към детството, не към червената сган.
Само освидетелствани шизофреници като варг, които все още живеят на помощи без един работен ден , биха искали да се върне тази гняс.
0
 
14
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам зеления космич от снимката
11
 
12
 
Отговори
rg преди 1 година
Вярно е че има доста построено,но все пак като се мерим със запада и капиталистическите страни е редно да видим и там какво са направили,а мисля,че изобщо няма смъсъл да го коментираме.Все пак 2013г очакваме да завършим първата магистрала,която се строи сигурно вече 50 години,а и парите в по-голямата част ги дават "мързеливите" западняци
6
 
26
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как отбива номера , че работи бе. Всичко това дето се приватизира извънземните ли го постройха. Как може така да обиждаш баба си е деда си и родителите си барабар с тях. Това е един от удобните митове налагани в началото на прехода - през комунизма всички се драпали по макарите и само крали, ама откъде крали не се споменава.
4
 
38
 
Отговори
Калин72 преди 1 година
Не ревем за комунизма. Сравняваме какво е имало тогава, какво има сега, как сме живели тогава, как живеем сега. Факт е, че тогава имаше контрол, ред, дисциплина. Сега какво е - разграден двор, пошлост, омраза, бедност...кое да му е хубавото на днешното време, това, че караме нови коли ли? Това, че имаме 46 инча телевизор да гледаме простотиите по телевизията ли? Или това, че ядем откровени боклуци???
18
 
16
 
Отговори
rg преди 1 година
Стига сте равали за комунизама бе .Бай Тошо ви каза 89г защо няма да стане. Какво означава социалистическа държава,всеки да отбива номера ,че работи и държавата да го храни и да му подсигури добър живот ли? Колкото по-силна икономика и конкурентно производство ,толкова повече пари за социални разходи.С две думи ако държавата не стимулира бизнеса и производството с приоритет няма да има пари за социалната сфера. Те и за това БСП са ми толкова смешна партия ама тия пенсионери с промитите мозъци си
2
 
20
 
Отговори
Калин72 преди 1 година
Нелегално преминаване на границата си е престъпление, в която и да е държава. Друг е въпроса, че тогава са се борили два строя - социалистически и капиталистически, и са си мерили пишките властеимащите...както казах, нищо не се е променило за властеимащите оттогава и сега, само дето тези, дето са обикновените хора, са го закъсали в днешно време, за разлика оттогава, когато всеки можеше да иде на почивка два пъти годишно за по десетина дни...да си купи МЕСО и МЛЯКО...
4
 
18
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ние за това ли се борим, да можем да се махнем от собствената си държава. Това е да си титан на мисълта. Явно затова токова мразеха комунизма, защото не можеха да избягат от родината си.
1
 
2
 
Отговори
681 преди 1 година
Ето малко видео за "онези" времена.

vbox7/play:6309f5e298
Време-time
6
 
9
 
Отговори
до 8 преди 1 година
М да щом са дошли ,че са ги и арестували ,а после и изключили нещата няма да са само за музика.
Гонеха се много "хулигани","пънкари","хипари" ... ама да не вземеш да си помислиш ,че само лошите комунисти са ги гонили ,че те хората даже филми са направили на запад.
Всъшност освен за наркомани или за някоя изнасилена мома за друго едва ли биха се юрнали !

Както и да е поредната лапешка престава за лошите комунисти , както оная де я били заключвали.
Де бе -в общежитието в колко в 10 - мерси!

Блогини