Как го правят американците?
Как го правят американците?
В страната на неограничените възможности, небето е лимита както в живота така и в технологията. Натъкнах се на транспортирането на нефтена платформа и САЩ. Уникално голяма. Снимка: Нефтко Химков | 22 ное 2015 11:29
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
15
5873
4
11
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
САЩ не важи преди 8 години
Това е в България:stzagora.net/wp-content/uploads/2015/11/MMI-Rudnik-1-bager-Rs-1200_132.jpg
10
2
 
11
 
! Отговори
савецки трол преди 8 години
Какво знаете вие бе ей ? Такива платформи в Русия на ръка ги пренасят !
9
8
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Ти не си виждало как се прекарват руските ракети до космодрума - легнали, на влакова релса, точно защото руснаците нямат такава сложна и тежка техника. Затова и руските ракети са джуджета - половин тон и 2 космонавта, за сравнение совалката: 20 тона и 15 астронавти
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
явно това момче не е виждало как се прекарват Руските ракети до космодрума ....това щеше да му се струва детска играчка
7
1
 
9
 
! Отговори
до varg преди 8 години
Съевтските Белаз са малки, големи са новите беларуски Белаз, но в тях всичко е западно (Сименс, МТУ и т.н.), само името е беларуско.
6
3
 
8
 
! Отговори
8 преди 8 години
ЛЕЛИИИИИИИ,ЩО Е ХАМЕРИКАНСКО СЕ Е УНИКАЛНО
5
2
 
15
 
! Отговори
Пишман Синди $$$ преди 8 години
Това не е US нефтена платформа, а мое селфи с тракторчето, с което гоним кенгурутата в Аустралиатата.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има по-големи играчки от тази (която не е нефтена платформа, както написа 5), като например немския Bagger 293.Американците може да са велики, но не могат да стъпят на малкия пръст на немците.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е нефтена платформа, а гъсеничен транспортьор за преносима пускова площадка на НАСА. Построен е 60те години като част от проект Аполо и е използван за изстрелване на ракетите Сатурн v. След това е използван за изстрелване на космическата совалка и в бъдещето предстои да бъде използвам за най-новата ракета, по която се работи сега - Space Launch System.Това на снимката всъщност са две отделни неща - мобилната пускова площадка е голямата плоскост, а под нея е гъсеничният транспортьор.
2
6
 
22
 
! Отговори
zkr преди 8 години
В САЩ алчността е лимита, не небето. Както в живота така и в технологиите. Ако небето им беше сега щяхме да живеем в един мното по-мирен, чист без замърсявания на околната среда и здрав свят.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нефтко, това не е "уникално голяма", това си е стандартна нефтена платформа. Ако искаш да видиш уникално голяма платформа, как я строят и как я транспортират до мястото й, потърси в тубата troll gas platform. Има документален филм, който показва всичко от А до Я. Това е уникално голяма.