Как 14-годишен будител събуди заспалата ни нация
Как 14-годишен будител събуди заспалата ни нация
Стихотворението на осмокласника Давид Мавродиев предизвика буря от положителни реакции в социалните мрежи. Ученикът го пише в час по литература и го публикува ден по-късно. Само за час творбата събира хиляди харесвания и споделяния, като част от читателите не само коментират с добро чувство стиха, но и го споделят с членовете на кабинета. Масовата истерия превзема и страницата на министър-председателя, който часове по-късно обяви, че иска оставката на образователния министър Снимка: Снежи Вълчева | 31 яну 2016 08:31
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
19
8378
41
2
Напиши коментар Коментари
11
6
 
1
 
! Отговори
искариот преди 8 години
Да се яви на конкурс в Москва, че белким го осребри.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туй ако го е писал Давид, пак си на!
9
11
 
3
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 8 години
Добре, това е страшно некадърно навързано стихотворенийце. Не може сериозно да виждате някаква стойност в него, само защото са нахвърляни някакви парчетии от патриотични произведения. НАРОДЕ???? ЗАЩО СТЕ ***????
8
1
 
8
 
! Отговори
anna преди 8 години
До ИсторияГлупак! Каква собственост, какви пет лева? Това е дошло на по-късен етап, и то с цел все пак да има с какво да се прехранват поробените народи, а и с политически умисъл на султана. Ама че сте, дупедавци - заради конюнктурата на дедите си ще посегнете.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на детето, а и добре работи на компютър.
6
0
 
13
 
! Отговори
сс преди 8 години
Български имена с буквата Д - Български именникДавид - мил, възлюбен. евр. любим на всички, любимец. Еврейски Цар, баща на великия и мъдър Цар Соломон, преборил Голиатима го в българския именник, за справка Мохамед го няма
5
13
 
7
 
! Отговори
Добре преди 8 години
През времето на комунизма за такива писания следваха сурови наказания. И се говориха и пишеха подобни неща само тайно и нелегално. За това сега вече няма смисъл от писане , комунизма си свърши своето . . . . съсипа всичко !
4
12
 
31
 
! Отговори
История преди 8 години
Учени от БАН са категорични че робство не е имало!Робите нямат право на частна собственостробите са оковани с веригиробите нямат право на обработваема земяробите нямат право на образование.Българите са имали къщи,животни и обработваеми земи!!Това ако е робство здраве му кажи.РОБСТВО Е ДА РАБОТИШ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА ЗА МИЗЕРНИТЕ 450 ЛВ!ДА ПОЛУЧАВАШ 150 ЛВ ПЕНСИЯ!
3
16
 
3
 
! Отговори
Джон Иванов преди 8 години
За пръв път чувам българско име Давид!Митко,Иван,Драган и т.н. са демоде.Браво,супер,густо.
2
3
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 8 години
До Je suis Mohamed Мохамедчо je suis - БЪЛГАРИН.Ако сега искаш съжителство то е добре но ще кажеш ли на кланетата в Батак, Перущица, Карлово, Калофер, Сопот - СЪЖИТЕЛСТВО А?Ще кажеш ли на Чипровското и Априлското въстания съжителство?Ще кажеш ли, че Левски, Ботев, Раковски, каравелов и т.н. велики българи са дали живота си защото ние сме съжителствали със гнусната турска власт а?Или спри да бъщолевиш глупости или ще се намери начин да бъдеш депортиран в анадола да съжителстваш с кюрдите.
1
4
 
57
 
! Отговори
художника преди 8 години
Евала на малкия!Все още има, и се раждат БЪЛГАРИ.