На разходка из Родопите – джамия с подръчни материали
На разходка из Родопите – джамия с подръчни материали
Снимка: Красимир | 08 фев 2016 16:09
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
48
8362
10
5
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Красимире, срана ли пишман, че прати тази оригинална снимка? Покрай коментара към нея, на който явно не си автор, се разлаяха кучетата и никой не оцени стойността на самата творба. Впрочем оригиналната инженерна конструкция се нарича минаре или викало на български; но забеляза ли, че е снабдена с тонколони, за да може пеенето на ходжата да се чува на километри. Знаеш ли, че през социализма беше забранено да бият камбаните на християнските храмове, хо ходжите викаха от минаретата? Хубава снимка
33
0
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Случаен, стига си насаждал религиозна омраза, стига си очернял християнството с мазни завоалирани хули, стига си намеквал, че българите-мисюлмани са по висши духовно от българите-християни, стига си тръбил, че светът става едно ислямско цяло, а в България османско робство не е имало! И това точно когато, чрез т.н. бежанци, всъщност ислямът завладява Европа! А хладилника като го намесваш вече изби рибата! Щото това са икономически емигранти, от "правилните" ислямски държави, дето всичко цъвти!
32
0
 
5
 
! Отговори
Красимир преди 8 години
Едно не ми дава мира обаче... и това е че към МОЯТА снимка е добавен коментар от мое име... чието авторство не е мое... ?!?!? и започвам да си мисля че точно този коментар генерира толкова много коментари..
31
6
 
2
 
! Отговори
случаен преди 8 години
До Ненчо от Ненково-остави ги приятелю,всички са ,като коне с капаци,затова както я караме с това кой е по-българин скоро няма да ни има въобще.На такава омраза ли ви учи християнството,не ме интересува,какво е било в миналото,интересуваме сега как живея,светът вече стана,като едно цяло,а ние още се занимаваме с робство и съжителство,с това хладилникът ми няма да стане по-пълен.Който живее с миналото си,няма бъдеще-не съм го измислил аз,никой неможе да каже,кое е първо яйцето или кокошката...?
30
3
 
8
 
! Отговори
Ненчо от Ненково преди 8 години
До коментар 22 от ПатриотТова са гнусни лъжи!!!И аз съм минавал през Кърджали,но никъде не видях надписи на турски...може би имаше 2-3 надписа на автогарата...в интерес на истината видях много повече надписи на гръцки надявам се,че сега се успокои.Взех си пица обслужиха ме на български...влезнах във един хипермаркет обслужиха ме на български...заредих бензин на една бензиностанция също ме обслужиха на български.Така,че тези гнусни лъжи си ги заври о.т.з.а.д
29
5
 
9
 
! Отговори
кем преди 8 години
До процедурно питанеПо Живково време теб или родителите ти, май са забравили да ви подсетят да се изселите. Щом си в България, ще говориш на български, ще носиш българско име, пък каквато религия искаш такава изповядвай, но не я навирай на другите, а ако не ти изнася, има и Турция.
28
5
 
5
 
! Отговори
Lan преди 8 години
18Да беше внимавал повечко в часовете по история ли. Българите по времето на Кубрат и Аспарух са били езичници с главен бог Тангра, покръстването е извършено от Борис 1 след 864г. Като в процеса голяма част от болярите са били избити (т.е. не е минало без кръв!). Та така! Дори и днес езичеството е много силно по тези земи и слава Богу, защото оравновесява крайностите в християнството :) и в мюсюлманството (за тези, които го изповядват).
27
4
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Случаен, тезата ми беше, че не е реално с парите на българските данъкоплатци за последните 20 г да са били построени 50 църкви и 500 джамии! Въобще не коментирам свободната воля за избор на вероизповедание, а това, че има сериозна намеса на чужди пари и влияние чрез религиозно въздействие. Затова говоря за жените на цял ромски квартал в Пазарджик, опаковани в бурки; това и през турско робство не го е имало, няма го и в Турция, нарича се икономическа ислямизация и не е религиозна свобода!!!
26
4
 
2
 
! Отговори
случаен преди 8 години
До Dinosaurus-е убеди ме,макар,че и аз като Слави не вярвам на това НС,само нещо не ми излизат сметките:-когато България пада под турско владичество е 1 340 000 души,Освобождението я заварва на 4 300 000,на 10 ноември 1989г. сме близо 9 000 000,а 25г. по-късно сме близо до Освобождението е това не ми излиза от главата,обяснявам си го с многото джамии сигурно...?
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До varg
24
2
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Батак.Само,че ние ще сме с ятаганите.
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ СА БЪЛГАРИ! НЯМА ПОМАЦИ, КИРТАЦИ, ШУБРАЦИ! ИМА БЪЛГАРИ, ИЗПОВЯДВАЩИ РАЗЛИЧНИ РЕЛИГИИ И ВЯРВАНИЯ! ВСИЧКО ДРУГО Е ЗА НАПРАВО ЗА СЪД БЕЗ ПРИСЪДА! ВСИЧКИ СА РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА И ИМАТ РАВНИ ПРАВА! КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН ИЛИ НА КОГОТО НЕ МУ ИЗНАСЯ - ИМА НЯКОЛКО ГРАНИЧНИ ПУНКТА, ПРЕЗ КОИТО МОЖЕ ДА ОТИДАТ НА МАЙНАТА СИ ДОРИ! ТО Е КАЗАНО ПРЕДИ 2 000 000 ГОДИНИ - *** нароТ, слаба държава!
22
4
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Случаен, стегни се бе! От трибуната на НС се каза, че за последните 20 години в БЪЛГАРИЯ са построени 500 нови джамии!!! За 500 години турско робство колоко МНОГО църкви са построени например в ТУРЦИЯ? А сега под робство ли сме? Или може би трябва да сме признателни на поробителите, че са разрешавали в християнска България да се строят "най-много" християнски храмове? Я изтрезней и после наставлявай! Нищо лошо не казвам за хората в Родопите, но джамиите са из цяла България, чуй и друго мнение!!!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местните в миналото са били делени достатъчно, че да се делят сега. Родопчани са прекрасни хора, независимо на кой бог се кланят и как го наричат. Съвсем отделен е въпросът, че заради определени интереси на определени политически фигури, българските мюсюлмани от години са натикани в хватката на една определена партия, която всячески се мъчи да ги изолира и капсулира, така че да са изцяло в нейна власт.
20
4
 
7
 
! Отговори
случаен преди 8 години
До Dinosaurus-не вземам страна,но се поинтересувай,кога в България са построени най много църкви и ще видиш,че това се е случило през т.нар. турско робство просто защото султана ги е задължавал с ферман на база население-документиран факт.Църкви и джамии има предостатъчно,но по-интересното е колко хора влизат в тях с убеденост не за показност,затова сме на този хал,а иначе в родопите живееят прекрасни хора-българи,но винаги с няколко на ум,смирени с по няколко имена,а постави се на тяхно място.
19
4
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 8 години
Случаен, мен никой не ме е издържал 2 години из Арабските емирства да изучавам Корана и да го цитирам на арабски наляво и надясно, както правеше един бивш имам от Сърница в телевизионно риалити; никой не е наливал луди пари за строеж на джамии и религиозни училища към тях в моята община; това се прави от турската държавна религиозна администрация в нашата християнска държава по най-нагъл и безцеремонен начин; и не ми демонстрирай религиозна толерантност с ятаган, 500 нови джамии и бурки в Б-я
18
4
 
9
 
! Отговори
случаен преди 8 години
До Dinosaurus-не цитирай корана,както дявола чете евангелието,когато прочетеш задълбочено трите свещенни книги-стар,нов завет и корана непредубедено,тогава прави коментари...?
17
1
 
12
 
! Отговори
Красимир преди 8 години
До ПатриотАбсолютно невярно :) джамията се намира в град Рудозем където НЕ говорят турски език. Снимката е правена преди 5 дена...
16
9
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Виждал съм я на живо таз "джамия" като пътувах за Гърция веднъж някъде до Кърджали беше!А като попаднах в Кърджали все едно не бях в България надписи на турски турска реч абе страшно!Някъв на бензиностанцията ми се изпрепчи такъв "Вие българи ли сте" ме пита!
15
0
 
13
 
! Отговори
Красимир преди 8 години
До процедурно питанеОбръщението ви към мен клони с подигравка на базата на какво?! честно казано не се опитвам да втълпя на никой нищо, още повече на някой който е достатъчно закостенял в начина си на мислене независимо от това каква религия изповядва. Като човек обиколил доста места по света и контактувал с хора които са видели още повече мога да ви кажа, че света е много по-голям отколкото си мислите и нещата които ни обединяват са далеч повече от тези които ни делят (не съм сигурен за вас)