Паркиране в центъра на София
Паркиране в центъра на София
Паркиране привечер (след края срока на "синята зона") по бул. "Тодор Александров" Снимка: Георги Вълканов | 15 юли 2016 08:17
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
31
12971
4
26
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в момента всичко си е по правилник. Друг е въпроса "Защо" изобщо на този булевард точно преди кръстовището има Синя Зона, която "яде" една от лентите?? Ама така както сте снимали не се вижда Булбанк.
21
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
чл.50 важи само, когато цитираните пътните знаци са самостоятелно сложени, когато се комбинират с някакъв знак-табела от група Т то този допълнителен знак поставя условията на валидност на забранителния. А в случая под В28 стои Т17 и указва условията на валидност на В28! Стига вече, смешен сте. Хайде да изкоментирате тогава как и докъде важи В26+Т14 през лятото. До следващо кръставище сигурно?
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До писна ми вече....Чл. 50 Забраните, въведени с пътни знаци В20, В24, В25, В26, В27, В28 и В30, важат до следващото кръстовище или до знак, който ги отменя, или на разстояние, указано с допълнителна табела Т2.Чл. 59 Допълнителните табели имат следните изображения и наименования:...............Т2 Дължина на .... Такава допълнителна табела "Т2" на снимката не се вижда. Знак, който да отменя В28 също няма.Под В28 е номера и каква е зоната.Следователно знака важи до следващото кръстовище
19
0
 
8
 
! Отговори
писна ми вече.... преди 7 години
Уважаеми "Анонимен" кой и къде ви е дал шофьорска книжка на вас? Това са елементарни и важни пропуски. Четете внимателно: КОГАТО ПОД ПЪТЕН ЗНАК ОТ ГРУПА "В" СЕ ПОСТАВИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ТАБЕЛА ОТ ГРУПА "Т", ТО ТЯ СЕ СЛАГА С ЦЕЛ ДА УКАЖЕ ВРЕМЕ НА ДЕЙСТВИЕ, РАЗСТОЯНИЕ ДО НАЧАЛОТО НА ЗОНА НА ДЕЙСТВИЕ И Т.Н. (ЧЛ. 61(1) ОТ ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗДП) Т.Е. ЗНАКА ОТГОРЕ ВАЖИ САМО ПРИ УСЛОВИЯТА ОТДОЛУ! Или казано иначе в извън работно време в най-общ случай паркирането в зоните не е забранено.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :-)Кръстовището е на има няма 50 метра от този знак , не се налага друг да го отменя или пояснява, и както сте отбелязал важи до .... или "до следващо кръстовище".
17
1
 
6
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Не си прав "Анонимен", според твоята теза паркирането в 1/2 от всички български градове е забранено след края на работното време на зоните. Остава да се паркира по магистралите. Допълнителната табела указва точно зоната на действие на знака - била тя времева рамка или разстояние на действие. Без нея знака би важал до друг, който го отменя или до следващото кръстовище.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧикирикиИ пак ти казвам, знака е забранителен и след като няма друг, който го отменя или табела - разяснителна , знака важи и след указаното часово време на табелата под него. Вече кой как си го тълкува е друг въпрос. Същото е и с правните норми, които са задължителни. И като няма друга правна норма, която ги отменя те си остават ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!
15
1
 
2
 
! Отговори
Чикирики преди 7 години
След прочетеното се двоумя дали табелата изяснява (моята теза) или ограничава (твоята) теза знак Б28. Моето тълкувание е, че изяснява. На въпросът ти "дали съм видял, че си заслужавам "бе-то" - не не съм видял. Понеже дискусията (ако може да се нарече такава след нападките ти) не води до нищо градивно мисля да спра да пиша. Моите уважения
14
0
 
2
 
! Отговори
Чикирики преди 7 години
До АнонименС цел да установя дали съм в грешка или не прочетох "НАРЕДБА 18 oт 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци", в която чл.80 указва какво значи знак Б28 (забранено паркирането) и за какво се ползва табела Т17 (указанията за синята зона). Табела Т17 е обяснена в чл. 117: Допълнителна табела Т17 "Табела с текст" се поставя под пътен знак в случаите, когато е необходимо да се изясни или ограничи неговото действие и това не може да се изпълни с други допълн. табели
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Ето видя ли , защо си заслужаваш бе-то? Ти дори не познаваш закона, нооо изказваш "компетентно" мнение. Трябва изрично да е посочено, че паркирането след определен час е разрешено, а такова няма или, че важи само в работно време , но и такова няма.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЩе го прочета и ако съм сбъркал ще си призная грешката. Явно съм те провокирал да се обърнеш към мен с "бе" след като съм задал въпрос. Странна е логиката ти, но явно работи при теб.Поздрави
11
0
 
12
 
! Отговори
Жо преди 7 години
Д 11 анонименЯ СЕ ЗАМИСЛИ МАЛКО:Има знаци, забраняващи движението на товарни автомобили в определени часове от денонощието. Часовете за забраната са обозначена на допълнителна табелка под забранителния знак.Какво се случва извън посочените часове на табелката? По твоята логика, пак ли важи забраната?Когато под забранителен знак има допълнителна табелка, то забраната се отнася за зоната или времето обозначено на табелката.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧикирикиТези знаци по-долу не отменят знака паркирането забранено след 18:00 часа, когато изтича синята зона. Относно "бе" си го заслужаваш. Отвори и прочети ЗДП и после пак се прави на интересен.
9
4
 
15
 
! Отговори
redimag преди 7 години
А бе селски тарикати...! За какво разсъждавате ? Както винаги кой е по тарикат ! От такива тарикатлъци няма да ви пораснат пикалките !!!Жалки селянчета...
8
4
 
21
 
! Отговори
Чикирики преди 7 години
До АнонименКолега, знакът казва, че е забранено паркирането без да се заплати определена такса в рамките на работното време на синята зона. Т.е. знакът не важи ако:1. Заплатиш синята зона:2. Синята зона не работи.Относно възлкицанието "бе" ще го пропусна, а пък дано да успея да те убедя (поне този път), че тук няма нищо нередно. Усмихни се и давай нататък.
7
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧикирикиВиж знака бе . Може да спреш , но не и да паркираш. Това е нередното.
6
1
 
0
 
! Отговори
Ванюша преди 7 години
Това не е само след края на синята зона. Сутрин е същото, дори точно до Булбанк има разчертани 5-6 парко места.
5
6
 
0
 
! Отговори
SeoKungFu преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРе ти нали си дал "инструкциите" сега само чакам кралицата да дойде до Оз и да ми удари синия паспорт в земята и да викаме на уволнявка както в казармата, даже с ножче ще изчегъртам на Операта УВО2016 хихихихпоздрави и ако искаш да си истински мъж си деинсталирай гербидж колектора и тогава билдвай
4
0
 
16
 
! Отговори
ха-ха-хааааа преди 7 години
Гошето Вълканов го е напекла жегата и снимал,снимал,снимааааааалллллл............................!?
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силно се надявам, че аворът е позитивен човек и за пръв път се публикува снимка, показваща как се спазват законите в държавата. Всички са паркирали изрядно с дребната забележка за стърчащата задница на последния, но пък той е от Перник, а там карат и паркират по специална редакция на ЗДвП.