Четири дни по 7 часа, един ден - 8!!! 7-ми клас
Четири дни по 7 часа, един ден - 8!!! 7-ми клас
Това е програма за деца. По 4 разказвателни предмета, 5 минути време почивка след физическото и бегом до другия час... Училището ни иска да увреди здравето на децата? Снимка: Rumi | 17 сеп 2013 16:40
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
123
27040
15
64
Напиши коментар Коментари
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз като бях седми клас иаз имах по 31ч седмично. А в подготвителен имах по 30ч само Английски и още десетина математика, български език, физическо и история.Не се оплаквайте, че децата ви имат много за учене.Оплаквайте се, че не ги учат добре.
116
0
 
2
 
! Отговори
хапче преди 10 години
Когато аз бях седми клас (преди 10 години) СИП-овете не бяха задържителни, но въпреки това почти всички деца ги посещавахме- едните, които са решили да кандидатстват в гимназии, а другите двойкаджии, с мързеливи родители, вярващи, че с 2-3 допълнителни часа децата им ще станат отличници. В крайна сметка беше напълно безсмислено да висим там, пък и на учителите им беше трудно с коренно различни нива. Едните си решихме въпроса с частни уроци, другите останаха да повтарят, само си загубихме времето
115
0
 
14
 
! Отговори
KZL преди 10 години
А вие какво искате - 4 часа на ден и после "биг брадъри", "къртици" и пр...???Децата трябва да се учат на труд от рано, като това не означава да остават и без детство!
114
9
 
2
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Пълнолудие безкрай! Побъркаха ни децата.
113
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДано се справя детето Ви, но ще ви питам като стане в 5- ти клас :)
112
2
 
16
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Добре, програмата е кофти, учебниците са ***, това никой не го отрича, обаче да не мислите, че преди 10 години нещата бяха много по-различни? Е, не бяха. Пък пак оцеляхме и завършихме и не сме проглушили ушите на хората с жалбите си колко ни е трудно. Така, че и да хленчите и да не хленчите никой няма да промени системата заради вас, ами си сядайте на ... буквието и почвайте да учите, че без учене съвсем нищо няма да стане.
111
9
 
3
 
! Отговори
Юмит преди 10 години
Здравейте!Това е една много умна политика за опростяване на население, няма как ти да усвоиш толкова много знания в един ден, при условие че имаш 4 разказвателни предмета. Не мога да разбера след като си се разпуснал по Физкултура и Спорт и после да се съсредоточиш по Химия, Физика и Математика (особено лятото като се изпотим повече). Спорта или като първи час, или като последен да се вземе. Не очаквайте нищо от нас при такива условия в образователната система. С уважение един бивш ученик!
110
0
 
11
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
До истинскатаТака е, написани са безумно., но това оправдание ли е да оставим децата да киснат по кафенетата и да не правят нищо?
109
0
 
8
 
! Отговори
Супермама преди 10 години
До истинскатаИстината е, че децата ни не придобиват умения в училище да разсъждават логично - ако не работим в тази насока у дома, нещата не се случват просто. Веднъж научено да свързва отделните факти и събития, детето се справя чудесно, без да зубри. Отделно, учебниците са просто ужасни - пример изд. Булвест, 5-ти клас, фази на луната - необходими са наистина добри умения по геометрия и проекции, за да се направи домашната работа. Учителката не я провери - не и е по силите :)
108
5
 
2
 
! Отговори
истинската преди 10 години
До АнонименАз не знам ти дали имаш деца,но ако все пак се добереш до някой учебник от въпросния 4-ти клас или по-горен ,вземи да видиш стила на който са написани самите учебници и се опитай да научиш някой урок за разказване.Няма да успееш да го преразкажеш ,ще се наложи на изуст да го научиш.
107
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво хленчите, бе? Познавам дете в 4 клас, което е три пъти по-натоварено. Значи сутрин е на училище, после занималня, вечер е на карате или плуване, в събота е на английски... и между всичкото това пак му остава време за компютърни игри. И това е дете на 10 години. А вие тука рев до небето, че сте имали 8 часа и нямало да имате време да висите по кафенетата! Абе, я се стегнете! Значи деца в 3-4 клас могат да се справят, а разни разлигавени тийнове не. Щото видиш ли на били деца.
106
1
 
1
 
! Отговори
Супермама преди 10 години
Това е изборът на родителите - щом детето е в профилирана паралелка (в която, за да те приемат, полагаш изпит след 4-ти клас) - това е ситуацията, няма на кого да се сърдит, освен на себе си. И очевидно тези СИП-ове не са от 7-ми клас, а от 5-ти.Аз лично избрах моите деца да си останат в непрофилирани паралелки след 4-ти клас и на съжалявам. Успехите в математически състезания са на нивото на децата от профилираните паралелки на математическа гимназия без тези часове СИП.
105
7
 
7
 
! Отговори
към 108 преди 10 години
Не знам в коя година си учил, но сега децата са много по-натоварени и тези първите три предмета никак не са си разходка в парка.Нека да не се изказват гениите, става въпрос за деца, които не са компютърни машини и стреса не е нужно да го изпитват от крехката си детска възраст.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен 777 преди 10 години
Часовете по СИП,както по-долу са писали са СВОБОДНО избираеми,т.е. не ги посещавайте...и те трябва да се провеждат след задължителните предмети, след часовете!
103
5
 
6
 
! Отговори
/// преди 10 години
На бърз прочит понеделника и вторника са си разходки в парка. Останалите дни са една идея по натоварени, но в никакъв случай не като по мое време. където в 3 дни от седмицата имаш по 7 часа при това не физическо и час на класния ами физика, химия и математика. Е тогава плачех да има СИП и други подобни ама нямаше.
102
0
 
1
 
! Отговори
еуропата преди 10 години
До Анонимен 106Не знам кой те е излъгал, ама това с апълни глупости. Ако говориш за децата до 4ти клас - да, така е. Но е абсолютно невярно за 7-8ми клас - редовните часове са до 15.00-16.00 и след това трябва да се учи. А обедната почивка обикновено е 1 учебен час (50мин.).
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до всички отворковци!целодневното обучение по света включва САМОПОДГОТОВКА и наистина СВОБОДНО избираеми часове по изкуства и физкултура.Освен това, учебната година започва и завършва в един и същ ден и за първокласници и за абитуриенти. Учебните часове започват сутрин и завършват следобяд, пак еднакво за всички класове, но не по-късно от 17 часа.На обяд има доста голяма обедна почивка - пак еднаква за всички и по едно и също време!Просто някой поема грижата за децата през деня!А тук- порно
100
6
 
10
 
! Отговори
black rose преди 10 години
Ами 7ми клас е така -после ще искате детето ви да е в елитна гимназия, ама няма. Аз навремето освен по 7 часа всеки ден ходех и на частни уроци по литература в събота от 8ч. И за тях имах домашни да пиша и да уча граматика и тн. Резултатът беше налице- пълно 6 на приемния изпит и средно образование в Първа английска гимназия. Такъв е животът - ако не искате детето Ви да учи не го пращайте на училище.
99
2
 
8
 
! Отговори
еуропата преди 10 години
До лудостКакто вече писах - в Европа е още по-натоварено. Детето ми излиза в 7.30 и се прибира към 16.00 + 2-3 часа след това за уроци и домашни. Така че първо провери, а след това реви ;-)Единствено по-добре е това, юе си имат шкафчета в училище и не трябва да носи всичко нагоре-надолу.
98
4
 
5
 
! Отговори
74 набор преди 10 години
В училище съм била в прехваленото "старо" време. Бях в добро начално училище, отличничка, но не си спомням да съм учила колкото сина ми. Чак като отидох в МГ започнах да уча сериозно вкъщи. Сега от четвърти или пети клас, не помня, учат по цели раздели от учебния материал за контролни, по 10 урока. В шести клас материалът по история беше толкова сложен, не мисля че дете преди 14-15 год. възраст е способно да го разбере - политическа система и партии през 20 век. Синът ми 6 години е пълен отлични