Чиста и подредена София, 19.11.2014, Район Студентски
Чиста и подредена София, 19.11.2014, Район Студентски
След като Йорданка Фандъкова каза "Подобрихме живота на софиянци", всички много се засмяхме.

Всъщност, живота на Фандъкова, общинарите и собствениците на концесионните фирми, определено се е подобрил. Снимка: Илия | 20 ное 2014 14:10
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
17
7819
15
4
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
4676 преди 9 години
Това, за което говори Камен, се нарича "гражданско самосъзнание". Група от хора с "гражданско самосъзнание", се нарича "гражданско общество". Но на повечето от вас по-долу, тези неща са ви непонятни. "Ние" плащаме заплатите на тези, които стоят зад бюрата и подписват заповедите за проверки на докладваните от "Нас" проблеми. То трябва малко пипе за да се сетиш, че леля Донка секретарката няма как да знае, че в кв. "Овча купел" има подобен проблем. Нейното работно място е на "Графа", не на улицата
13
0
 
3
 
! Отговори
Камен преди 9 години
Знам ли аз дали в конкретния случай някой е понесъл отговорност (то беше единичен случай, по принцип при нас *** се извозва безпроблемно). Ако не сигнализираш, че въпросния човек не си върши работата със сигурност обаче няма как да го накажат. Според мен дълг на всеки от нас е при нередности да сигнализира (случвало ми се е по мой сигнал да накажат например шофьор на градския транспорт, че не продава билети или че пуши в кабината, така че от време на време следват и наказания).
12
1
 
3
 
! Отговори
До Камен преди 9 години
Камене, ако клиент на фирмата, в която работя подаде сигнал, че аз не съм си свършил работата, ще бъда глобен, а при повторно нарушение и уволнен. Някой служител на инспектората дали е понесъл дори ни елементарна санкция за това, че не си гледа работата. В края на краищата на служителите от общината НИЕ, повтарям, НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ за да си вършат работата, а не ние да им вършим работата.
11
0
 
5
 
! Отговори
Kamen преди 9 години
При аналогична ситуация пред нашия блок преди седмица подадохме сигнал на новия портал на столична община и още на следващия ден почистващата фирма дойде с един голям контейнер и събра всичкия ***. Няма как от общината да знаят за всеки препълнен контейнер.
10
0
 
7
 
! Отговори
От село преди 9 години
Винаги това ме е дразнело, дори и когато бях в студентски. Всеки хвърля където му падне, какво да говорим за разделно събиране на отпадъци, както правят всички нормални хора. Жълтите контейнери не са за изхвърляне на всички ***, научете се невежи за да живеем в по- чисти и приветливи градове.
9
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 години
А това да ,следи какво става в София ,дали не е работа на общинат?!Ние за какво плащаме данъци-общинарите да си гледат работата или да си я вършат?!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъкова: Това е черен PR! Продължаваме напред!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо хората го търпят това?!? Никой не се е сетил да се обади някъде - на самите контейнери има името на фирмата - лесно могат да се намерят координатите. Ама да снимаме и да цъкаме с език всички можем. Нередностите трябва да се докладват, иначе никога няма да се научим и променим.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ Фандъкова -също!
5
3
 
5
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 9 години
БОЙКО БОРИСОВ е невинен!
4
0
 
13
 
! Отговори
сравнение преди 9 години
В Бълария:виждаш пълни контейнери пред блока,хвърляш си *** отстрани и (не ти прави впечатление,теглиш за пореден път една майна на българската работа,снимаш с телефона и пускаш в социалните мрежи.)Почти сигурно е,че от там са минали няколко хиляди жители и са видели картинката.В чужбина:отиваш да си хвърлиш *** и виждаш,че контейнера е пълен,оставяш го отстрани и се обаждаш където трябва за проблема,след час два са се обадили още стотина недоволни граждани и грешката бързо се оправя
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важно е парите да се вземат, а не работа да се свърши. Боклукчиите вземат повече от учителите, а шефовете им са на ниво банков шеф по заплати. Пълна далавера за много милиони.
2
4
 
14
 
! Отговори
Далаверата е огромна преди 9 години
Концесии ли бяха, та да ги опишеш. Близо 200 милиона лева е бюджета за сметопочистване. А преди да дойде Боко на власт в София, бюджетът беше около 80 милиона.
1
12
 
20
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Герберски избиратели = ***. ГЕРБерска почистваща фимра = корупция, Боко=Тиква