Колко процента от цената на тока остава при ЕРП?
Колко процента от цената на тока остава при ЕРП?
Протестите са срещу ЕРП, но всъщност при ЕРП остават само 9% от цялата сметка за ток! Само данъците които се удържат са близо с 80% повече спрямо дела на ЕРП (това е част от брошура на ЧЕЗ) Снимка: Краси | 18 фев 2013 08:15
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
73
22996
14
16
Напиши коментар Коментари
41
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До konstantiн Папагал *** за тези 3-4 години ти увеличаваха цената от всеки 1юли!И аз имам едни и същи киловати, но ценатааааааа цената папагалче!
40
6
 
28
 
! Отговори
VDVWEV преди 11 години
До pinkoТОВА НЕ Е ВЯРНО. АЗ РАБОТЯ В ЧЕЗ, ПЪТУВАТ С ЧЕШКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ АВИОЛИНИИ. И НЕ ВЗИМАМЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. СЪЩО ПЛАЩАМЕ ТОК ПО СЪЩИТЕ ЦЕНИ.
39
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До смехурко:)))))))), ЕРП-тата първо не могат да купят директно ток от АЕЦ, защото тока минава през НЕК, освен това купуват микс от ток, а не само от АЕЦ по простата причина, че АЕЦ Белене произвежда около 20% от тока. Освен това върху цента се начилява ДДС, има 20-30% загуби на ток по мрежата и т.н.
38
0
 
26
 
! Отговори
pokpko преди 11 години
До смехурко:)))))))) ТЕ НЕ КУПУВАТ ОТ АЕЦ, ЗАЩОТО НЯМАТ ПРАВО. ТЕ КУПУВАТ ПО ЦЕНОВИ МИКС ОТ НЕК, КОЙТО ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА, ВСИЧКИ ЦЕНТРАЛИ ВЛИЗАТ В ТАЯ ЦЕНА.
37
10
 
23
 
! Отговори
смехурко:)))))))) преди 11 години
С таз диаграма заблуждават хората.1. да пошат цената на която купуват 1000кв от АЕЦ 2 . цената на която ни я продават и 3 разходите който сами си измислят и начисляват.купуват ток за 3.5цента продават ни над 11 цента помислете сами много разходи за джоба си надписват.
36
4
 
20
 
! Отговори
BLA BLA преди 11 години
ФОСТАТААААААААА !!!!
35
6
 
34
 
! Отговори
ТОЧНИ СМЕТКИ преди 11 години
ПРЕДИ 1989Г.ТОК 0,022 ЛВ ДНЕВНА И 0.011ЛВ.НОЩНА СРАВНЯВАЙ И ПЛАЧИ.
34
10
 
23
 
! Отговори
7 преди 11 години
Помнете 1997. Пак е същото.
33
5
 
20
 
! Отговори
7 преди 11 години
Стига бе хора пак ни изиграха власт имащите.
32
4
 
34
 
! Отговори
pinko преди 11 години
до ЧЕРЕН ПЕТЪР: ...добавкашефчето на ЧЕЗ НЕ пътува с гражданската авиация (пък дори и бизнес клас). ЧЕЗ имат същия Фалкон като на ББ само че чисто бял и шефчето лети с него по 2-3 пъти седмично... на чий ли гръб?
31
1
 
35
 
! Отговори
do 37 преди 11 години
Капитализъм никога не е имало в България. Българина все още не знае какво е това, освен тези които живеят години наред в западна Европа или САЩ. При нас има само далавери. По веригата има стотици фирми, със служители "шуронаджанаци", които само цоцат парички, а никаква продуктивност няма. И смисъл няма. За това България е една от държавите, в които НИКОЙ не знае как се формират цените на тока, на водата и особенно на парното. НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, освен замесените. Не се и казва под предлог "тайна".
30
2
 
31
 
! Отговори
! преди 11 години
До Анонимен (34)знам че не сме пазарна икономика. защото ак осме ще мога всеки ден да си избирам един доставчик на ток и да разбера при кой ми е най изгодно да бъда. В случая тези могат да дат по 10 мил заплата но ще я плащаме ние защото нямаме избор! това е по зле от Комунизма, тазм държавата мисли и малко за хората, а ЕРП тата мислят само за печалбата и къде да си изхарчат милиона от заплатата. Капитализма си заминава!
29
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много *** коментари има тук, наистина.Като при тях е 9% дял и е толкова малко, защо стояли? :)Това ми прилича на мнение на бакшиш, на стоянката :))
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Черен ПетърЕ и какво?Ние тук комунизъм ли сме още или какво?Това са частни дружества.Ако искат ще им дадат и по 1млн. заплати.Стига с този комунистически манталитет.По-добре гледайте нашите политици от комисионни какво карат и къде живеят.Тези хора работят в частни компании и това са решили да им плащат акционерите.
27
1
 
27
 
! Отговори
Галин преди 11 години
Пак ни промиват мозъците с фалшиви статии
26
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази графика можете да я показвате на някой който си няма хабер от тези неща. 9% само в мечтите ви лъжци такива, те печелят поне двойно. Печелят освен тази печалба, и печалба от всяка друга дейност която извършват и предоставят към свързаните си фирми в чужбина. От нас тук те направиха луди пари, които пренесоха в чужбина. Не ми ги разправяйте тия глупости повече. Като печелят само 9% защо да не се махнат? Държавата ще им изкупи дела със 10% печалба, да се радват?! Мръсни мошенници!
25
3
 
28
 
! Отговори
pinko преди 11 години
ЕРП-тата са "лошите" по презумпция. истинските "ЛОШИ" са нашите политици и олигархични фигури (броят се на едната ръка) които "инвестираха" във ВЕИ с нашите пари (от банкови заеми) и с нашите пари (от дребните букви в сметките ни за ток) ще им ги изплащаме в следващите десетилетия. Хем ни продават "зеления" ток на баснословна цена, хем не дават да строим АЕЦ (защото няма да има пазар за "зеления" скъп ток), хем ние да им плащаме вентилаторите и сл. колектори..АЙДЕ НЕМА НУЖДА! СТРОЙТЕ АЕЦ-а СЕГА!
24
1
 
19
 
! Отговори
. преди 11 години
Протеста е срещу високите сметки без значение от каде идват а се съзират чез и другите подобни защото те са на края на веригата и са най-видими останалото идва и се разбира в последствие и много ясно, че и на него трябва да му се обърне внимание
23
3
 
23
 
! Отговори
pinko преди 11 години
както обикновено народния гняв е насочен в грешна посока - сега ЕРП-тата, миналата година бензиностанции и Лукойл и т.н. Не са виновни тея дето ядат баницата, а тея дето им я дават, а това са нашите правителства, или всички онези (едни и същи) които търкат банките в НС през годините на прехода и най-вече през последните 15г. НАРОДЕ, НАСОЧИ ГНЕВА СИ КЪМ ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА, А НЕ КЪМ СПОНСОРИТЕ ИМ! КОГАТО БАНИЦАТА Е НА НАШАТА СОФРА, НЯМА КОЙ ДА СЕДНЕ НЕПОКАНЕН!
22
2
 
28
 
! Отговори
konstantin преди 11 години
абе много ми е интересно как преди 3,4 години за абсолютно същото потребление плащах по 50-60 лв. ток през зимата... а тая зима изведнъж плащам 140 ?! И като си сравнявам бележки количеството на потребеното ми е същото.. аз нови ел. уреди последните 2,3 години не съм си купувал... нещо не е наред.. МАЙ ни помпят като за последно а ?