Вторникът – типичен майски ден: Слънце и дъжд

Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса
21 май 2018 15:00, Красимир Ангелов
0
Вторникът – типичен майски ден: Слънце и дъжд
Снимка: Dnes.bg

Слънчева утрин и дъждовен следобед ни очакват във вторник, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, а до полунощ ще има превалявания с гръмотевици. Утре преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд и до полунощ, главно в Западна България, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и ще има условия за градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-севереизток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

По Черноморието преди обяд на места ще има ниска облачност, която бързо ще се разкъса и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 18-21 градуса. Температурата на морската вода е 18-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи, с гръмотевици, като по-значителни ще са в масивите от Западна България. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15, на 2000 метра - около 8 градуса.

В сряда следобедни превалявания ще има на места, главно в Западна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Температурите слабо ще се повишат - в по-голямата част от страната ще са между 25 и 30 градуса.

В четвъртък нараства вероятността за по-интензивни гръмотевични бури и локални валежи, има условия и за градушки. Явленията ще са главно в югозападната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България и ще се усили. Максималните температури ще се задържат около и малко по-високи от обичайните за втората половина на май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари