Лято ли? Понеделник – петък: Валежи и гърмежи!

Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса
25 юни 2018 08:20,
4
Лято ли? Понеделник – петък: Валежи и гърмежи!
Снимка: flickr

Днес над западната половина ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми.

Над Източна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София около 24 градуса, сочи прогнозата за времето на синоптиците от БАН.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник и сряда, под влияние на средиземноморски циклон, ще се създаде обстановка с валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност валежите да са интензивни и значителни по количество.

В четвъртък и в петък валежите ще бъдат на по-малко места и по-краткотрайни, особено в петък. Ще има и повече слънчеви часове и ще се затопля, обещават метеоролозите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Какви валежи, какви гърмежи, и за събота-неделя такова го даваха, а нищо от това не стана. Добре че не си провалих плановете заради тези некадърници.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми няма да ходим на море а на ски