Астрономическата есен идва утре, лятото не бърза да си тръгва

Студен въздух обаче навлиза във вторник, градусите падат
Обновена: 22 сеп 2018 16:39 | 22 сеп 2018 16:38, Елка Василева
21
Астрономическата есен идва утре, лятото не бърза да си тръгва
Снимка: архив, БТА

Утре в 4 ч. и 54 мин. настъпва астрономическата есен, съобщават от НИМХ при БАН.

През нощта ще има разкъсана облачност. В Дунавската равнина ще се появи умерен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между 11 и 16 градуса.

Утре облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който вечерта в източните райони ще се ориентира от изток, а в останалата част от страната ще стихне. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за септември.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънце в следобедните часове, без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 23 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива и валежи са малко вероятни. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

В началото на новата седмица времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и рязко застудяване. Облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България - умерен. Дневните температури временно ще се повишат, повече в източната половина от страната, където на места ще достигат 30-33 градуса. В северозападните райони, където след обяд вятърът ще се обърне от северозапад, ще започне понижение на температурите.

През нощта срещу вторник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Във вторник ще бъде доста ветровито и ще нахлува студен въздух. Температурите рязко ще се понижат и дневните няма да надхвърлят 15-20 градуса. Само на отделни места, главно в източните райони, ще превали слаб дъжд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
ВАЛЕРИ ПЕТРОВ преди 5 години
До така е// Ама много са прави.Много точно са ни определили
18
1
 
2
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
""Кога в демократично време е имало режим на ток и вода?""Ами да ви ви припомня 1994-1995,когато цяла София пиеше фекалната вода останала на дъното на язовир "Искър".Това беше резултат на източването на язовира ,за да може Ковачки да изнесе ел-енергия, над гласуваната квота-все пак пазарна и демократична икономика.Беше си закупил възлови фигури от всички партийни административни структури.Последния режим на тока е през зимата 1992 г,по време на правителството на Ф.Димитров.толкова за тока.
17
2
 
2
 
! Отговори
така е преди 5 години
До ПохотливецТурците са ни казвали ПИСМИЛЛЕТ!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банани нема, ток нема, вода нема, леб нема, опашки огромни. Сега в Кауфланд е 1000 пъти по-добре заредено от Кореком, да не говорим за празните комунистичски магазини. *** нямаше по времето на комунизма. За да си купиш гуменки се редиш на някакви страшни опашки и те свършват докато ти дойде реда.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За комунистите всички негативи от комунизма са лъжа.Нима нямаше режим на ток и вода?Кога в демократично време е имало режим на ток и вода?
14
5
 
4
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
"""По времето на комунизма ток на два часа, вода на два часа. Като има вода, няма ток, като има ток, няма вода, то верно си е приключение да се изкъпеш.""Разбира се,че е лъжа.А колкото до водата,то проблема в София беше с настъпването на необратимия демократичен преход и новите неолиберални ,пазарни отношения.До колкото знам сега в хасковско пият "уранова "вода ,може би това е нов демократичен и нео-либерален подход,за справяне с водния проблем,някъде по долината на Струма носят вода с бидони
13
1
 
0
 
! Отговори
Похотливец преди 5 години
До 13. Еми обичай си го. Истината е, че крайностите не са приятни. Иначе жени с леки дрехи мога да гледам и пред компютъра.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПохотливецОбичам лятото и не искам да свършва. Мразя студа, дъжда, снега, зимата...Ти като си похотливец, много ли обичаш да гледаш жени с палта и якета, вместо с леки дрехи?
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Честита баня"...По времето на комунизма ток на два часа, вода на два часа. Като има вода, няма ток, като има ток, няма вода, то верно си е приключение да се изкъпеш.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миризмата не знам откъде идва. Верно е, че по времето на комунизма България се превърна в едно еснафско място пълно със ***.В чужбина няма верно такава миризма в рейсовете. Тук един пие бира на седалката до теб, друг яде баничка на съседната седалка, друга си бърка в носа и вади едни неща отвътре и ги маже по седалката отпред, трета си чисти ушите. Един си извадил краката от обувките за да му дишат краката и се носи миризма на...
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ERICH 5Не времето е евиновно а това че в София вече 80% са ПРОВИНЦИАЛИСТИ!!!!!А те се къпят ВЕДНЪЖ седмично.Сега схващаш ли??
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вчера "прогнозата" беше сняг а сега лято??????Всичко в Бг е ЖМЕЛ!!!Включително и прогнозата за време.Премиер-менете.Народ-менте.Демокрация-менте.Алкохол-менте.........Абе всичко е МЕНТЕ.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ERICHОтиват двама българи по времето на комунизма в чужбина на командировка, настаняват се в хотела, единия влиза в банята, след което изкрещява: -Пешооооо, Пешооооо, ела бързо. Пешо търчи уплашен, влиза в банята и пита: -Ко стана бе, брадчет? -Глей, глей, има топла вода! Пешо се пернал през челото и съкрушен промълвил: -Пу да *** мааму, ако днес беше неделя как щяхме да се изкъпем.
6
2
 
7
 
! Отговори
Похотливец преди 5 години
ERICH хигиената не е характерна черта на българския народ
5
2
 
11
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
Днес ми се наложи да походя пеша и да ползувам градския транспорт.Имах чувсво ,че не е национален празник,а празник на миризливците.Абе, тези хора не се ли къпят и не си ли сменят бельото поне всеки ден.Дано по-бързо захладнее ,че да намалеят тези "аромати",че не върви да си сложа маска "Дрегер" и да приличам на космонавт.
4
3
 
9
 
! Отговори
Похотливец преди 5 години
До 3. Обожавам лошото време и мразя летата. Няма нищо по хубаво от лошото време!
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, не спряхте да дърпате дявола за опашката? Постоянно пишете- "До кога ще е хубавото време?", "Кога си отива лятото", "И днес ще е слънчев ден"... Много ви се иска да се развали времето. Чакате с нетърпение да завали и задуха. И хубавото време ви пречи.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професоре с тия кренвирши няма да дочакаш и зимата,а ватенката ще я подарим на Червената армия като влезе след няколко години,естествено ти няма да я дочакаш заедно с шайката на Вожда.
1
8
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Кухнята ми е малка и се стопля като си пържа кренвирши. Имам и протрито одеяло и вaтенка с които да се топля. Нека падат температурите и да мръзнат комунистите.