Дъждовно-снежна неделя, валежите се усилват вечерта

Очаква се количествата да са значителни в Родопите
17 ное 2018 15:10, Елка Василева
3
Дъждовно-снежна неделя, валежите се усилват вечерта
Снимка: архив, Булфото

През следващото денонощие под влияние на средиземноморски циклон времето в страната ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг.

Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, показва прогнозата за времето на НИМХ при БАН.

Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса. Максималните ще са от 0-4 градуса в северозападните до 8-12 градуса в югоизточните райони от страната.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни привечер по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи, предимно от сняг. Привечер на места в Родопския масив количествата ще са значителни. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части и силен южен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
strashna susha преди 5 години
V bednia Severozapaj nasiatoto jito ne e pokalnalo oshte, Dajd ne e valial pochti 2 meseca.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам как е по другите части на страната но в София е такава суша че колата ми е хванала 3 мм прах. Вчера през ноща се е опитало да вали ама така е валяло че прахта по колата е станала на каша. Вместо да я измие е станало още по зле. Трябваше да пускам пръскачките за да измия стъклата. Гледах на уеб камерите времето и на места в североизточна БГ е позабелило. ДОБРИЧ И РУСЕ имат сняг но малко. Спомням си през 70-те години по това време децата се пързаляха с шейни нямаше вируси и болести.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли да ми обясните как става дъждовно снежно??