Вторник: Снегът спира, идва дъжд… поледици се задават!

На северозапад 1-2 градуса над нулата, в югозапад – до 12°C
20 ное 2018 07:50,
2
Вторник: Снегът спира, идва дъжд… поледици се задават!
Снимка: архив, Булфото

Днес още сутринта от запад ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, като на места там ще има и поледици. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток.

Максималните температури ще са от 1-2 градуса на места в Северозападна България, до 10-12 градуса - в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Жълт код за поледици е обявен за осем области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и София-област.

Над Черноморието ще бъде облачно и вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8 градуса по северното, до 11-12 градуса - по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

По планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд; на височина над 1800 метра - преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В сряда в повечето райони ще вали дъжд, в източната половина от страната и югозападните райони валежите ще са значителни по количество, а на отделни места в Южна България са възможни и гръмотевици.

В западната и централната част на Дунавската равнина, при наличие на снежна покривка и температури, близки до 0 градуса, ще има условия за поледици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и отново ще нахлуе студен въздух.

През нощта срещу четвъртък в Северна и по високите котловинни полета на Западна България ще вали сняг, в Южна - дъжд. В четвъртък валежите ще отслабнат, до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
халекси глобиев-КАТ преди 5 години
Всички шофьори да сменят гумите си с подходящи за ,,АКВАПЛАНИНГ,, надяваме се да покажат гъвкавост спрямо променливия климат !
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
у софее ше стане страшну