Днес ще има по-малко облаци, по обяд – и слънце

Температурите слабо ще се понижат, в София максималната - 4°С
6 дек 2018 07:45,
0
Днес ще има по-малко облаци, по обяд – и слънце
Снимка: pixabay.com

Днес облачността ще намалее, дневните температури слабо ще се понижат, максималните ще са предимно между 2° и 7°, за София - около 4°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява и около обяд над повечето райони на страната ще е предимно слънчево. Вятърът в почти цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него дневните температури слабо ще се понижат; максималните ще са предимно между 2° и 7°, за София - около 4°.

По Черноморието в сутрешните часове все още на отделни места ще е със слаб валеж от дъжд, но след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север.

Максималните температури ще са от 2° в северните райони, до 5° в южните. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала, в заливите – 3 бала.

Над планините от запад облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево, най-късно в източните райони. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари