Снежна вълна: Чакаме нови 25 см в България

КАТ и АПИ призовават шофьорите да оставят колите си
17 дек 2018 07:30,
22
Снежна вълна: Чакаме нови 25 см в България
Снимка: архив, Булфото

Снежната вълна с бързи темпове връхлита България утре и ще донесе нови валежи. Очаква се цялата страна да бъде покрита със снежна покривка над 25 см.

"Виновникът" за обилните снеговалежи в неделния ден, който затрупа пътища и бе причина за редица катастрофи, е циклон от Гърция, който се очаква да отшуми, така следобед в Западна България валежите ще спират и облачността временно ще намалее.

Вятърът постепенно ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, в Югоизточна България до 5 градуса.

Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, по морския бряг до 10 градуса, съобщиха синоптиците от НИМХ.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България - от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Заради усложнената зимна обстановка "Пътна полиция" и АПИ отправиха предупреждение към всички шофьори у нас да не пътуват, освен ако нямат неотложна работа. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТ и АПИ да не ме занимават с глупости и да ми казват да си оставя колата защото съм си платил данъка и винетка съм си купил,така че да се хващат и да си свършат работата т.е. да изчистят.25 см. сняг и олелеее ние не можем да изчистим оставете си колите,ами като не можете тогава ресто на парите и толкова,връщайте на хората парите за данъци и винетки и марш на село да садите картофи.
17
1
 
0
 
! Отговори
Nansko преди 5 години
Kef...aide turistiii, uruuuush na ski v rbg!
16
2
 
14
 
! Отговори
Хе Хе преди 5 години
Калинките толкоз чакааа снега че направо като се появи се посрааа за пореден път. Най-голямата пародия че закриа и трите магисрало на Вожда при 10 санта сняг. При 25 Вожди закривай държавата донапролет.
15
1
 
13
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 5 години
до #Бял конВ поза "партер" чакат нови 25 см , явно първите 25 см са им харесали!Къде ги видяха тези 25 см сняг не знам , но важното е да има шаш !В стремежа си да всяват паника ,уважаемите джорналисти са се оплели тотално - в България - сняг, а в Черноморието и Източна България -дъжд, явно тези области не са в България ! Или там дъждът е друг вид - падайки на земята набъбва като пуканки - цели 50 см ?!И стига вече с тези 2000 м н.в.- колко хора живеят там ; важното е да се пълни статията!
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като натрупа повече сняг да не забравите да се возите на баракудите , газ до дупка и при нужда звънете на 112 . Най умните шофьори това са нашите юнаци.
13
1
 
16
 
! Отговори
BG citizen преди 5 години
До Зам. НоменклатурчикБраво колега, абсолютно точно си коментирал каква е действителността! Как може *** и некадърници да те гледат в очите и да те лъжат, че очакват и да им повярваш и да се приравниш на тяхното "интелектулно" ниво! Само в България го може това - имаш право да си плащаш всичко, ама нямаш право да получаваш и да питаш защо!
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен15Кога пък си спомняш сняг 1 метър в София?Нещо понаслъгаш.Вчера блокирането не беше всичко и беше за 2 часа.Аман от драматизатори като тебе.
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25 см е доста малко. Вчера най-много сняг имаше в Кюстендил - цели 15 см, Благоевград - 13 см, София, Враца и Видин - 10 см и т.н. и всико се блокира. Не знам ако падне сняг 50 см, 1 метър или повече, какъвто си спомням от преди години, какво ще стане.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще ги изненада от снегопочистващите фирми пак ще бъдат не подготвени
9
2
 
14
 
! Отговори
Бял кон преди 5 години
Какво точно чакате бе, ***-сайрджииска?!?!25 см в теб да влезнат, авторче!!! Вална малко, сега ще плюнчите пръста цяла седмица, празнодумци неграмотни, м3к да ви мъчи!!!!
8
2
 
19
 
! Отговори
olo преди 5 години
Някои му викат глобално затопляне, други ледников период, било едно и също.
7
3
 
12
 
! Отговори
Стоян Спилбъров преди 5 години
И в Сандански искаме сняг
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори в съсесдна Румъния, на които се подигравахме навремето, още преди месец започнаха да сменят маркировката на пътищата с оранжева и недопускат да се натрупа сняг по пътищата.
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да сравнявам Австрия с България, но там при 50-60см сняг, магистралите им са сухи дори...
4
2
 
58
 
! Отговори
Зам. Номенклатурчик преди 5 години
Купете винетки, платете си данъка на колата с новите коефициенти, вземете си винетка НО НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ С АВТОМОБИЛИТЕ СИ!Само така можем да сме демократично общество!
3
2
 
15
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 5 години
Сняг да има много кво ми дреме за ващте мафиотска общтини че не си почистват районите😀😀😀😀
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У софиата колоко още ще натрупа ,че мечтаеме да стане 40 сантиметра
1
4
 
40
 
! Отговори
дДъдъ преди 5 години
Дайте малко сняг и във Пловдив че тука ми писна да няма само гледам като гладно куче витрина снега по телевизията