Сряда идва с облаци, на места – дори снежни виелици

Температурите на места ще паднат и до -5 градуса
18 дек 2018 18:38,
1
Сряда идва с облаци, на места – дори снежни виелици
Снимка: БТА

През тази нощ времето ще бъде облачно и на места, главно в източната половина от страната, ще превалява слаб сняг. В Източна България ще духа умерен до силен северен вятър и там ще има снежни виелици, предупреждават синоптиците от НИМХ.

Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса.

Утре над Източна България ще се задържи облачно, със слаби валежи от сняг, които постепенно ще спират, но в югоизточните райони ще продължат през целия ден. В Източна България ще продължи да духа умерен до силен северен вятър. Там ще се задържат условията за снежни виелици.

Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Максимални температури от минус 2-3 градуса в североизточните райони, до 6 градуса - в крайните югозападни. В София около 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг, по южното крайбрежие през целия ден. Ще духа умерен и силен северен вятър.

Максимални температури между 0 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

В четвъртък ще е студено, особено сутринта, но ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще бъде слаб, с южна компонента.

В петък ще преобладава облачно време, на места в западната половина от страната ще превали, предимно сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще стане умерен и дневните температури слабо ще се повишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 години
И за днес прогнозата беше жълт код за 25 сантиметра сняг, ама няма........... познаваемост на времето.