През уикенда: Слънчево, но и ветровито

Вероятността от валежи е малка
22 мар 2019 13:35, Петя Славова
2
През уикенда: Слънчево, но и ветровито
Снимка: архив, Reuters

Времето в страната продължава да е слънчево. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца, предаде БТА.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса. Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над източната половина на страната, но вероятността за валежи е малка.

В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток - слаб до умерен, от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 16 и 21 градуса, по-ниски ще останат в Североизточна България и по Черноморието - 10-14 градуса.

Над Черноморието ще има по-значителни, временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще духа до умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са между 10 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове, но валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви са тези тиранозаври....
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таи снимка май е от някой американски парк? Или сме ги догонили вече американките