Топло време за празничните дни по Великден

Ще има слънце, но и краткотрайни валежи
24 апр 2019 19:30, Красимир Ангелов
1
Топло време за празничните дни по Великден
Снимка: БТА

Топло и главно слънчево ще бъде времето в почивните дни за Великден, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса. На Велики четвъртък ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, в отделни райони и купесто-дъждовна, от която ще превали, възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Ще е по-топло, с максимални температури между 20 и 25 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието - 14-17 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 17 градуса, а температурата на морската вода - 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с купеста, в отделни райони и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, а на 2000 метра - около 10 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време, след обяд над Западна и Централна България с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в планинските райони там ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 23 и 28 градуса, по-ниски по Черноморието. Минималните ще са между 6 и 11 градуса.

В събота, 27 април, над западната половина от страната, а привечер и през нощта в неделя и в неделя и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места, главно в Западна и Централна България, и интензивни валежи, придружени с гръмотевици и с временно усилване на вятъра. Възможни са градушки.

Над Източна България през по-голямата част от деня в събота ще преобладава слънчево време, вятърът ще е от юг и температурите ще са високи, докато в Западна със северозападен вятър, ще захладнее.

На самия Великден, както и в понеделника след него, времето ще остане предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат почти навсякъде над 20 градуса, но краткотрайни валежи на места не са изключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
:o преди 4 години
dnes.bg/stranata/2012/08/10/magistrala-hemus-gotova-do-2017-g.165893