Дъждовете спират, слънцето се завръща

През почивните дни също ще е без валежи
14 ное 2019 16:30, Красимир Ангелов
4
Дъждовете спират, слънцето се завръща
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта срещу петък валежите в повечето райони на страната ще спрат, а от югозапад облачността ще се разкъсва. До сутринта в Дунавската равнина все още ще има превалявания. В сутрешните часове на места в равнините ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно облачно, след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-19 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

През почивните дни ще остане без валежи. В източната половина от страната вятърът ще бъде от юг, предимно слаб. В планините и планинските райони, където ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, отново ще се затопли.

В равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла, която в отделни райони ще се задържа по-дълго и там дневните температури ще остават до около 12 градуса. В останалата част от страната, където в следобедните часове ще има и слънчеви часове, максимални температури ще са между 15 и 20 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
не преди 4 години
До ДаНе не са ни съюзници, защото освен в Перник,Сливен вече и в Плевен за сега в отделни квартали и села има режим на водата. Това е бедствие. В Плевен не е валяло като хората от пролетта . Топлофикация си пусна парното на 20 градуса,и ще си дере.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теца точи секирата, че бочко сожука се охарчи яко за изборите и трябва да се избива пара.
2
0
 
4
 
! Отговори
Да преди 4 години
Съюзници са ни и са пуснали хаарпа на слънце, за да ни спасят от топлофикация.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нато нали са ни съюзници,да пуснат хаарпа на програма дъжд,а не на слънце поне седмица защото на редица места в страната вече има режим на водата.