В четвъртък времето ще е ясно, тихо, необичайно топло

На места температурите ще са до 18 градуса
18 дек 2019 16:30, Анисия Иванова
2
В четвъртък времето ще е ясно, тихо, необичайно топло
Снимка: БТА

Времето в четвъртък ще се задържи тихо, ясно, на много места слънчево с необичайно високи температури за декември. На места в равнините и низините ще има и мъгла.

Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 1 и плюс 4 градуса, а максималните ще останат в широки граници - от 8 -10 градуса в местата с по-трайна мъгла до 17 - 18 градуса в по-високите части от страната, в София около 11 градуса, сочи прогнозата за времето.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, преди обяд на места по южното крайбрежие с намалена видимост. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 14-15 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще има разкъсана седна и висока облачност, без валеж. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 10.

В петък ще се повишат сутрешните температури, дневните в Западна България слабо ще се понижат, а на изток, където ще духа слаб до умерен югозападен вятър, ще останат до 14 - 16 градуса.

На отделни места в югозападните райони е възможно да превали слабо. В събота облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места, главно в западната половина от страната ще превали дъжд, над 1500 метра - сняг. Вятърът ще се запази югозападен, в Източна България умерен и силен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И отровно в София! В момента не се диша!