Опасно време: Жълт код за мъгла в 9 области

Максималните температури стигат 9 градуса
18 яну 2020 08:15, Петя Славова
2
Опасно време: Жълт код за мъгла в 9 области
Снимка: БГНЕС

 Днес в равнинната част от страната, по поречията и в котловините ще има мъгла или ниска облачност. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология.

Жълт код за мъгла е в сила за 9 области на страната на 18 януари. Той важи за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област, София – град, Перник и Кюстендил. При отрицателни температури рано сутринта и до обяд ще бъде с отлагане на скреж.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Синоптиците съветват гражданите да бъдат внимателни за големи области с мъгла, на места гъста. Може да се затруднят дейностите на открито. Може да се очаква затваряне на летища или забавяне на полетите, трудни условия за шофиране и удължаване на времето за пътуване.

Около и след обяд ще има временно подобрение на видимостта. Над планинските райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, в източните райони ще е до умерен от североизток.

Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, на места в югозападните райони и по морското крайбрежие до 8-9°. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца, съобщава "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места ще има слаби ръмежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури предимно между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с повече облаци над Стара планина и масивите на изток. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток и с него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
ano преди 4 години
Спят ли информаторите? В София е слънчево! А когато няколко денонощия имаше мъгла, синоптик.бг упорито твърдеше, че е ясно и слънчево!
1
0
 
2
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Тия пак са писали само за техния роден край В Добруджата е мъгла почти всеки ден от около месец. Жълти са обаче само на автора гащите.