Жълт код за опасно време в цялата страна

Очакват се сняг, студ и виелици
Обновена: 5 фев 2020 09:07 | 5 фев 2020 09:06, Ния Христова
7
Жълт код за опасно време в цялата страна
Снимка: Pixabay

Настъпи очакваната промяна на времето. На много места в страната заваля сняг. Започна и рязко застудяване. Обявен е жълт код за цялата страна, съобщи Bulgaria ON AIR.

Очаква се обилен снеговалеж с покривка около 20 см. Ще духа умерен вятър и ще се образуват виелици и преспи.

Очакват се значителни снеговалежи в Родопите, а през нощта срещу четвъртък в Предбалкана и Североизточна България.

Значително по- ниски са температурите. Минималните ще бъдат от -3 до 1 градус, очаква се застудяването да обхване цялата страна.

Максималните температури ще са от 1 до 5 градуса, в ягозападните райони- до 7. Значителна облачност и вятър ще има по Черноморието. Временно ще спрат валежите от дъжд и сняг преди обед. Следобед отново ще завалят дъжд и сняг. Над планините ще има значителна облачност, очаква се да има мъгла над върховете. Валежи ще има следобед от запад. Температурите на височина от 2500 м ще достигне минус 10 градуса. На 1500 м ще бъде около -1 градус.

В четвъртък се очаква снеговалежите да спрат и да има разпокъсване на облаците. Преди обед ще продължи да духа вятър, следобед ще намалее. В петък ще се заоблачи и ще превалява сняг. Предмно валежи ще има в Предбалкана и в Добруджа.

В събота времето ще е слънчево с разпокъсване на облаците. В неделя сутринта ще е студена с минимални температури в местата със снежна покривка до минус 10-12 градуса. През деня ще бъде слънчево и ще има затопляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво означава опасно метеорогично време, *** и глупави журналисти? Хората трябва да се радват, че сега през ЗИМНИЯ месец Февруари вали сняг, а не да предавяват капризи и *** прищевки! Естествено е през ЗИМНИТЕ месеци да е студено, да вали дъжд и сняг! Към края на месец Януари се появиха кокичетата, а това НЕ е естествено! Тези цветя се появяват към март и то към началото на пролетта! А без сняг през зимните месеци, хората ги чака СЛАБА реколта, СУША, БЕЗВОДИЕ и високи температури!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиите и набедените им за синоптици биха тъпана вчера цял ден,че днес ще има 15- 30 см сняг,ще има виелици,навявания,а то нищо няма,дори дъжд не е паднал в Северна БГ. Само един вятър брули почти 1 седмица.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от два дни се тръби колко сняг ще падне, какви студове ще настанат ... докато се наканя да изляза да изчистя колата сутринта и той се разтопилда ви таковам на жълтия код, щом за 1 см сняг вдигате такава патърдия
3
0
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Жълт код за два пръста сняг!!!Че аз когато бях малък чаках да натрупа поне 10 см да изляза да се пързалям, това отвънка изобщо не го броя за свят, а за киша. А се оказва проблем за цялата държава???Или просто искат да похарчат едни пари за почистване и ги отчитат с жълт код, без да има сняг и почистване???
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тук нищо от прогнозата ви в нашия край не се сбъдна. Капнаха няколко капки дъжд, духна малко вятър и това беше, сега времето се оправя и ще изгрее слънце. Когато застудява преувеличавате колкото се може повече, каква ви е целта.
1
0
 
15
 
! Отговори
.. преди 4 години
Странно, през февруари ще има 10см сняг. Щяло и да подухва.Вие какво очаквате? Да ходите на плаж ли? Е няма как по наште ширини, поне не и засега.