Слънчев и пролетен вторник. Температурите стигат 18°

В четвъртък и петък ще е облачно с валежи
Обновена: 18 фев 2020 08:44 | 18 фев 2020 07:50, Петя Славова
1
Слънчев и пролетен вторник. Температурите стигат  18°
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. Преди обяд ще бъде почти тихо. Около и след обяд ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 15°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще се доближи до средното за месеца. Това съобщи за Агенция "Фокус" Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е с ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Максимални температури между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, след обяд до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В сряда за кратко вятърът ще бъде от изток-североизток, до умерен, но вечерта отново ще се обърне от северозапад и ще се усили. Дневните температури ще са с 4°-5° по-ниски. Облачността в повечето райони ще е значителна, но валежи от дъжд ще започнат привечер и през нощта срещу четвъртък.

В четвъртък и петък ще бъде предимно облачно, с валежи, по-съществени през първия ден, главно в западната половина от страната. С продължаващото понижение на температурите, във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Втория ден валежите ще отслабнат, до края на деня и ще спрат. В Източна България ще духа умерен североизточен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
да е топлина в душите ни