Слънчево сутринта, дъждове - следобед

Ще има условия и за градушки
7 юли 2020 07:30, Петя Славова
0
Слънчево сутринта, дъждове - следобед
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в планинските и източните райони от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източна България - силен и поривист вятър от запад-северозапад. С него привечер ще започне да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца, съобщава "Фокус", позовавайки се на дежурния синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса.Вълнението на морето ще е 1-2  бала. Температурата на морската вода е 26-27 градуса.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

В сряда въздушната маса над страната ще се стабилизира и през следващите дни ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и в средата на седмицата ще е почти тихо. Към петък ще бъде от източната четвърт, в източната половина от страната до умерен.

В сряда преобладаващите максимални температури ще бъдат между25 и 30 градуса, през следващите дни бавно ще се повишават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари