Слънчево и топло ще е, морската вода - около 25°С

Юлска жега ни очаква и през почивните дни
10 юли 2020 07:56, Анисия Иванова
1
Слънчево и топло ще е, морската вода - около 25°С
Снимка: Pixabay

Днес отново ще бъде слънчево, ще духа слаб до умерен източен вятър.

Според прогнозата на НИМХ максималните температури ще са предимно между 29° и 34°, в София 29°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Слънчево ще бъде и над Черноморието. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 26° и 28°, температурата на морската вода е с около градус по-ниска. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд на места с купеста облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Двата почивни дни отново ще са слънчеви и топли. Температурите в най-горещата част на денонощието ще са в интервала 30-35 градуса.

В неделя следобед и привечер към Балканите ще нахлува по-хладен въздух. В самия край на неделния ден и началото на новата вятърът ще се усили с мощни пориви първо в Северозападна България, а в понеделник и на изток.

Значителни валежи не се очертават - ще превали в някои планински масиви на Западна България във втората половина на деня в неделя.

Новата седмица отново ще е лятна с температури около 30 градуса и много слънчеви часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: жегаНИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Мануела преди 3 години
Морската вода - около 25С. Студеничка си е все още. Трябва да се стопли до поне 28С и нагоре.