Затоплянето продължава, градусите на места ще стигнат до 15

Над Западна и Централна България ще има значителна облачност
Обновена: 22 яну 2021 07:33 | 22 яну 2021 07:02, Ния Христова
1
Затоплянето продължава, градусите на места ще стигнат до 15
Снимка: Pixabay
Затоплянето на времето продължава и днес. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а през деня в повечето райони ще са около 10 градуса. На места ще достигнат и до 15.
 
Над Западна и Централна България ще има значителна облачност.
 
Над Черноморието ще има разкъсана и предимно висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса, а на морската вода - 7-8. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в северните райони 4 бала.
 
Над планините облачността ще е разкъсана. На отделни места ще има и слаби валежи от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, а на 2000 метра около минус 1, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.
 
В събота ще има значителна облачност, а през нощта срещу неделя в югозападната половина на страната ще превали дъжд. Над 1500 метра ще вали сняг.
 
Температурите ще продължат да се повишават. В повечето райони минималните ще са между 0 и 5 градуса, а в крайните северозападни райони ще останат под нулата. В Източна България ще са 8-10 градуса, а дневните между 9 и 14, на изток до 16-17.
 
В понеделник се очаква отново да има застудяване. Облачността ще е по-значителна. На места ще има превалявания, но предимно от дъжд.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.