Очаква ни слънчево време в празничния ден

Застудяване ще има от събота
0
Очаква ни слънчево време в празничния ден
Снимка: БГНЕС

Днес ни очаква слънчево време, като дневните температури ще се повишават. Максималните в страната ще бъдат между 13° и 18°, по-ниски ще останат в източните райони, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, след обяд над източните райони ще има временни увеличения на облачността. Вятърът в Източна България за кратко ще се ориентира от североизток, до вечерта ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, максималните температури на въздуха ще са 7°-10°, толкова е и на морската вода.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, преди обяд и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в Източна България и по поречието на Дунав с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и ще се затопли още.

В петък от запад облачността ще се увеличи, но няма да има валежи. Вятърът ще е слаб до умерен и все още ще е топло, с дневни температури на места до 18°-20°.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили и с него бързо ще нахлува студен въздух. В събота ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи, отначало от дъжд, в планините над 1100-1200 м - от сняг. С продължаващото застудяване, вече от изток-североизток, и в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари