Времето днес: До обяд слънце, после облаци и дъжд

На места ще вали интензивно
13 май 2021 07:07, Александър Попов
0
Времето днес: До обяд слънце, после облаци и дъжд
Снимка: БГНЕС

Днешният ден започна с минимални температури между 8° и 13°. Преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд.

В Северозападна България ще има и гръмотевична дейност, и условия за градушки.

Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за май.

През деня по Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Почти без валежи. Максималните температури ще са между 17° и 20°. Температурата на морската вода е от 14° по Северното Черноморие до 16° на юг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

И в петък повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна.

В събота през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще бъде и по-топло, максималните температури навсякъде ще са над 25°. По-късно през деня над планинските райони ще се развие облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

В неделя вятърът ще се ориентира от североизток. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на повече места в централната част от страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари