Времето днес: Слънце, дъжд и гръмотевици

В Източна България ще е по-хладно
15 юни 2021 07:00, Александър Попов
2
Времето днес: Слънце, дъжд и гръмотевици
Снимка: БГНЕС

Днес над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Над Източна България облачността ще е по-често значителна, там на много места ще има валежи, след обяд придружени с гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат от 17-18° в източните райони до 28° в крайните северозападни, за София - около 21°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще има значителна облачност с валежи, на места и с гръмотевици. Максималните температури ще са 17°-21°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от Западна България и Родопите ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над 2300 метра - слаб сняг.

В масивите от останалата част от страната облачността ще е по-често значителна с валежи, по-значителни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, след обяд силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

В сряда над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места в планините ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 24° и 29°. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, на много места ще има валежи, след обяд придружени с гръмотевици. Дневните температури там ще остават по-ниски - около и малко над 20°. Вятърът ще е от северната четвърт, слаб до умерен.

В четвъртък и петък облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, на места временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А над банкя са надвиснали гъсти буреносни облаци и мълнии раздират небето. Много беди се стовариха на главата на бай чекмеджан суджуккюлчанов. Няма жипки, няма шум от маркировки. Притаен като сурикат и чака да отминат злините.