Времето днес: Горещо, жълт код за високи температури

В 16 области градусите ще достигнат между 35 и 39
25 юни 2021 06:43, Александър Попов
2
Времето днес: Горещо, жълт код за високи температури
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес ни очаква слънчево време, като температурите ще достигнат своя пик през тази седмица. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи.

Жълт код за високи температури е в сила за 16 области в страната за 25 юни, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

В тези области се очаква горещо време, като максималните температури там ще достигнат от около 35 до 39 градуса.

Максималните температури ще са от 31-32 градуса в североизточните до 38-39 на места в западните райони.

В София живакът ще стигне до 34 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Максималните температури ще са 29° - 31°. Температурата на морската вода е 20-21°.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд на места ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

През почивните дни през страната ще премине атмосферно смущение. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. С него ще проникне хладен въздух и температурите ще се понижат с 2-3 градуса.

Ще преобладава слънчево време, но в часовете около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в събота, в Източна България и планинските райони.

В началото на новата седмица вятърът ще стихне. Ще бъде предимно слънчево, временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, но само на отделни места в източните райони ще превали за кратко. Температурите ще останат без промяна, максималните - между 31° и 36°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хТо хубаво топло, ама да не надвишава 30 градуса. Това сегашното не е живот. Иначе по улицата само мацки с къси панталонки и хубави баджаци.
1
0
 
5
 
! Отговори
х преди 2 години
Любимият ми сезон е лятото. Топло, няма болести, навсякъде има разголени жени.