Чака ни яка жега, на места температурите ще стигнат до 42-43 градуса

От утре живакът започва да се вдига, предупреди Симеон Матев
26 юли 2021 15:30, Анисия Иванова
37

Започна най-горещата седмица за юли и една от най-топлите за това лято. Днес температурите ще стигнат 37 градуса. Следобед ще има временна облачност, но валежи не се очакват.

От утре живакът започва да се вдига постепенно. Леки валежи са възможни в сряда - предимно над Рила и Пирин. Тогава температурите на места ще  достигнат до 40 градуса. Много горещо и много слънчево остава до края на седмицата.

"Приятните температури привършват. Идват все по-горещи дни. Ако днес и утре ви се струва горещо, то запазете тези усещания, защото след сряда в голяма част от страната температурите ще бъдат между 35-40 градуса. В някои по-горещи точки температурите ще достигнат стойности до 42-43 градуса, а защо не и по-високи", каза климатологът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Муфтаджийски преди 2 години
Яко ще се мре.... от жега.
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чака ни яка жега, а след нея, яка жанниденова, славеевочервена зима.
25
1
 
0
 
! Отговори
сери преди 2 години
на друго място
24
2
 
0
 
! Отговори
капака преди 2 години
си го запази за себе сии ти 6те умре6 и мирелка с експериментите и другите
23
1
 
0
 
! Отговори
не преди 2 години
знам на кои говори6 наркоманно се радвам че ви няма ве4е
22
1
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До сф === Е сега, ти пък. Нищо няма да ти стане, ако не се къпеш 1 или 2 седмици. Тъкмо като влезеш в градския транспорт всички ще стават и ще се отдалечават и ще можеш да си сядаш спокойно :)))
21
3
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Пийте студен айрян,ладък душ,и уйскито с лед бря ! Ко ви ядосът жените нящу,не ги бийте от мой дъ ви осъдът,ами не им обръщайте внимание От да си дигате кръвното в тея жеги ?
20
1
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Че кога да я спират за профилактика, през зимата ли. Един бързовар няма да ти причини кой знае какво неудобство за определено време. Или 2 кофи с вода на терасата.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло лято си е жега в Северна БГ. Това новина ли е за първа страница? Месеци си караме на почти 40 градуса цяло лято.
18
3
 
15
 
! Отговори
сф преди 2 години
За капак в почти цяла София спират топлата вода за профилактика. Да, има хора, които по принцип не се къпят, но аз не издържам без баня и за това изчезвам на почивка...
17
3
 
19
 
! Отговори
8 преди 2 години
Горнотракийската равнина почти не я споменават в прогнозите , а ако това се случи,то прогнозата е обратна на реалното!Но господине ,казват те това е прогноза!Да , особено като се каже :на места , на отделни места , на някои места -*** разбери кои са тези места.Или като кажат Източна България разбирай само Добруджа , а Югоизточна само Родопите.Единствено за София по-познават , защото гледат през прозореца навън как е.География учили ли са?Локални прогнози са нужни!Ама кой те чува?Както навсякъде
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо.Аз обичам да излизам в най-горещото. Така си тренирам тялото.
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас, жега посред лято. Ще се мре, яко ще се мре.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симо, кажи нещо за ковида, стига с това време. Слушаме за него вече 2 години или беше обратното. Както и да е, само метеоролог не е правил прогноза за следващи въни на ковида
13
4
 
12
 
! Отговори
Опа преди 2 години
Лятото било топло въйййййй не думай. Затваряй планетата.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеално време за един коктейл на басейнче или на моренце.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема асе плашите бе. БОГ е обещал че вече нема да ни дави като по времето на НОЙ.. Но нищо не е казал за Изпепеляване. Така че тренирайте за издържане на горещини.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Портмонето гъбичасало АХАХАХАХАХАХАХАХХА. Смея се с глас. Не разбрах само от какво, ама щом си казал, вярвам ти. Ти не трябва ли да си в изолатора, впрочем? Там ви прокараха нет или крадеш отново? Имате ли си достатъчно дезинфектант? А тоалетна хартия? Ако нещо трябва да ви помагаме, не че нещо.
9
6
 
3
 
! Отговори
Терор в БГ преди 2 години
Терористична организация с неограничен капитал действа на територията на България, правителството няма ли да вземе някакви адекватни мерки!?Групировката използва главно роми и пияници за черната работа!
8
6
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Мога да коментирам, новината и така: иде четвърта ужасна, коварна, вероломна смразяваща, смертелно-унищожителна "ковид вълна". Сите ке измрат!