Времето днес: Облачно, на места слаб дъжд

Във вторник застудява, сняг по високите полета
Обновена: 6 дек 2021 06:35 | 6 дек 2021 06:35, Александър Попов
1
Времето днес: Облачно, на места слаб дъжд
Снимка: БГНЕС

Днес ни очаква облачно време. В западните и южните райони ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен и временно силен югозападен вятър. Почти тихо ще се задържи в северозападните райони.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 11° и 16°, по-ниски в Северозападна България - 8°-10°. Привечер и през нощта срещу вторник валежите ще се активизират.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но само на изолирани места в южните райони ще превали слаб дъжд. Максимални температура на въздуха 15°-17°, на морската вода 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Слаби превалявания ще има на места в масивите от Западна България и Родопите. Ще духа силен, по билата временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 2°.

През нощта срещу вторник и във вторник, с умерен северозападен вятър, ще нахлува студен въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг, ще се образува снежна покривка до 5-10 cm. През деня валежите ще обхванат и Източна България. Югозападният вятър и там ще се смени със северозападен и с продължаващото застудяване на места и в Североизточна България ще вали сняг, а в източните райони и Горнотракийската низина - дъжд.

Повишена вероятност за значителни по количество валежи има на места в Южна България, а привечер и през нощта срещу сряда - в източната половина от страната. По планинските проходи ще има условия за навявания.

Привечер и през нощта срещу сряда северозападният вятър ще се усили. В сряда ще бъде студено и ветровито, но още преди обяд от запад валежите бързо ще спрат.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъса и над много райони временно ще намалее до предимно ясно. Вятърът ще отслабне, а в котловините на Западна България в сутрешните часове в четвъртък ще стихне и на отделни места ще се образува мъгла. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 7° и минус 2°, малко над нулата по Черноморието. Над планините и планинските райони през деня ще бъде предимно слънчево, а с югозападен вятър ще се затопля. На места в равнинната част от страната ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще се разкъсва.

Максималните температури ще са межсу 5° и 10°, в югоизточните райони до 12°-14°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Проста логика: преди 2 години
Когато някой с години е тормозил, насилвал, издевателствал вандалствал над човек, хора, човеци, народ, държава насилникът придобива определено рутинно поведение. Жертвата има няколко възможни варианта - търси други хора за помощ илиии ако никой не иска да и/им помогне да убие копилето или да развие стокхолмски синдром, който ще доведе до смъртта и!