Чака ни първи летен уикенд за годината, градусите стигат до 30

И в събота, и в неделя, времето ще е слънчево и почти без валежи
20 май 2022 17:00, Красимир Ангелов
11
Чака ни първи летен уикенд за годината, градусите стигат до 30
Снимка: БГНЕС

През нощта ще е ясно и почти тихо, а в събота – слънчево и много топло, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще е слаб, от северозапад, преди обяд в източните райони – от югозапад.

Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°, в София около 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е близко до средното за месеца.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20°-25°, а температурата на морската вода е от 13° по северното крайбрежие до 17° по южното. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.

През следващите дни в по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В неделя вятърът от северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°.

В понеделник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток, с него в североизточните райони температурите ще се понижат още.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
3
 
! Отговори
Киркова преди 1 година
Отново ще запитам,има ли пилот в самолета?Има ли кой от управата на БТВ,да каже на Цалова,че не става за пред камерата,защото като синоптик,тя изобщо не работи с картата а с аутокюто.Не може да запомни 30-думи,ръкомаха,гледа зад паравана,където още някой е ангажиран с нея.Срамота!
7
10
 
0
 
! Отговори
Дебеличкият преди 1 година
Ех мислех че не съм качил много през есента зимата и пролетта ама ся като свалих пуловера и видях в огледалото сланините и огромното ми шкембе викам да отменяме лятото а?
6
10
 
2
 
! Отговори
Трагедия преди 1 година
Топлофикация ОТНОВО ще таксува хората с големи сметки за ТОПЛОТО към сметките ще начислят и инфлацията и може такса дарение за Украйна.
5
0
 
15
 
! Отговори
Хоясан преди 1 година
Да се чете: Всички умирисници ще почнат да втасват още от този weekend.
4
10
 
3
 
! Отговори
Радев преди 1 година
КПСС Бе-Ка-***! КПСС - Бе-Ка-***!
3
12
 
7
 
! Отговори
Затлъстяло Прасе преди 1 година
най-мразим Жегите!
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мразя жега
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бедните българи не ни трябва студ.