Джон Савидж: Красотата е в разнообразието

Звездата от "Коса" дойде у нас в компанията на съпругата си
Обновена: 9 мар 2017 20:40 | 9 мар 2017 20:20, Петя Славова
6

Джон Савидж със съпругата си Бланка Бланко. Снимка: Булфото

В добро настроение и в  компанията на младата си съпруга Бланка Бланко се появи Джон Савидж пред българските медии. Той сподели, че отново се чувства добре в България. Бил е в страната ни преди години, тъй като е участвал във филмов проект. У нас се е снимал и в няколко италиански продукции.
Самият актьор е участвал в около 200 филми. "Много съм благодарен за всички роли, които съм изпълнявал досега. Вярвам, че те ще донесат мир на този свят."

Само през 2017 г. Савидж има около 17 проекта, всеки от които е на различен етап. Въпреки изключителната си ангажираност, актьорът ще остане у нас 5 дни. На 11 март в Дом на киното ще има среща с него от 12.00 часа, а два часа по-късно той ще представи филма с негово участие "Ловецът на елени".

Джон благодари и на съпругата си Бланка за подкрепата, която му дава. Той уточни, че и тя е актриса и е доста заета. "Скоро й предстоят снимки в Европа, но именно така, поддържайки се един друг ние успяваме да изкарваме повече време заедно и да споделяме тези моменти с другите хора."

Той допълни, че колкото повече е зает, толкова по-добре се чувства сред другите. "За мен това е начина да съм креативен и да творя. Да бъда активен в този свят, който ме вдъхновява непрекъснато".

В рамките на София Филм Фест Джон Савидж ще представи три филма. Първият е един от последните, които звездата е снимал. Става въпрос за сръбския филм „Завръщането”, който ще може да видим на 10 март в Дом н а киното от 20.30 часа. Това е дебют на Миодраг Якшич. За участието си в този филм Джон сподели, че е благодарен за възможността да продължава да твори. Ще покаже и „Ловецът на елени", както и мюзикълът "Коса".

"Вече съм баща, дядо. Сега имам и щастието да имам и нова връзка с тази прекрасна млада дама и за мен е огромно удоволствие да мога да споделям себе си и да се изразявам чрез работата си. Не винаги имаме тази възможност да се откриваме пред света, а аз мога да пътувам навсякъде и по този начин да ставам част от чудните истории в киното. Ние сме от доста различна среда. В Америка имаме много имигранти и бежанци. Има и различни позиции по този въпрос. Ние се сблъскваме всекидневно с тези различия. За себе си открих, че навсякъде по света има подобни проблеми и хората са си близки. Всяка общност е близка с друга и всички сме обединени. Имаме сходни проблеми".

Савидж коментира и другата голяма роля, която прави в киното. Именно на  Клод Хупър Буковски в мюзикъла на Милош Форман "Коса". За тази своя роля, Савидж си спомни, че е играл в пиеса на Бродуей и е бил приятел с Милош по онова време. "Аз му споселих, че много харесвам чехословашките му филми, а той ме прекъсна с въпроса: "Ти можеш ли да пееш?" Зачудих се и му изпях нещо оперно и той ми даде ролята. Това ме учуди, защото тя е на рокендрол човек, а аз му изпях опера, но така смениха персонажът ми да е човек от провинцията, който се сблъсква с проблемите от войната във Виетнам и последиците от нея. А с всичко това се бореше поколението на моите родители."

Актьорът изтъкна, че силно се е усещало неводолството, когато хората са били насилвани да влизат в армията. И цялото това недоволство на младите е било уловено от песните във филма. "По този начин стигнахме до други  хора по целия свят, които имат същите проблеми и се изправят пред същите избори."

Той увери, че всички актьори от филма са записвали и песните в саундрака, а също така са пяли по време на снимките. Савидж обясни, че поради дългия период на снимане и смяната на сезоните, се е наложило някои сцени да бъдат презаснети, а всички имат записани по две версии на песните.

Джон призова хората по света да си вярват повече, да намират общ език, да създават общности, а не да се разделят. "Енергията постепенно нараства и предизвиква различни промени в света. Говори се, че американските корпорации са твърде големи за да се провялат, но всъщност те са твърде големи, за да се променят. И именно в това е слабосттта им, защото е важно хората да се променят, дори по малко. По този начин да се адаптират и да създават повече положителна енергия."

Актьорът коментира и бъдещето на киното. "Всяка една продукция, която е успешна започва да създава все повече. Това става и в киното, и в колите, които правим, и в храната, която ядем. Хората са съзнателни същества, особено ако се  вслушват в децата. Именно те казват големите истини. Чувал съм деца да казват, че не могат да търпят насилието, което ги обгражда. Те не искат да го понасят. Затова ценя историите, които разказват хората. Те са валидни по целия свят и докосват всички по един и същи начин и са разбираеми на всички езици.

Една трета от хората у нас говорят испански, а ние се опитваме да ги изпратим в страната им. Това казва нашия нов президент, но аз питам: "Защо?" Нямам намерение никого да изпращам. Нашата държава е велика поради тази смесица на хора,  езици, храна, музика. За американците е важно да поддържат това разнообразие от култури. Това е красотата на света. За мен най-големият дар в живота е, че мога да пътувам и да се движа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
8
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Прекрасни,Човешки филми от едно по добро и човечно време!!!Респект пич!
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, все пак живее в щатите и може да си говори каквото си иска, и да е вечно левичар като всички в Холивуд. Вероятно ако беше актьор в Русия щеше да говори по друг начин.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо за "критическата възраст" при представителите на "силния" пол?
2
9
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Аз не помня звездите от миналогодишните оскари те ми говорят за мувита от ранните Семсе ... Тя ковратаму изглежда не е била родена когато пича е снимал мувито. Иначе има яката допара яката допара кой ли я бара ??? Хаха
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тогава защо бе пиле шарено вашата велика шарена държава забрани на хора от БИ да ви направят още по шарени А ?????????????