Актьорът Петер Симонишек представя "Тони Ердман"

Прожекцията е на 19 март в зала 1 на НДК
10 мар 2017 16:21, Петя Славова
0
Актьорът Петер Симонишек представя "Тони Ердман"
Снимка: София Филм Фест

Актьорът Петер Симонишек, който изпълнява главната роля в "Тони Ердман", ще представи филма лично на 21-ия "София филм фест" - на галапрожекцията на 19 март в зала 1 на НДК.

Копродукцията на Германия и Австрия под режисурата на Марен Аде беше номинирана за "Оскар" за чуждоезичен филм, спечели наградата LUX на Европейския парламент, пет награди на Европейската филмова академия, между които за най-добър филм.

В трагикомедията Уинфрид и дъщеря му Инес не се виждат особено често, но той решава да я изненада. Двамата в крайна сметка се скарват и Уинфрид заминава обратно за Германия. Всъщност Инес само така си мисли, защото на негово място идва бляскавият Тони Ердман - алтер егото на баща й. . .

Прожекциите на СФФ са от 11 до 29 март в кино "Влайкова", Cinema City Mall of Sofia, Арена Делукс Bulgaria Mall, Cine Grand Park Center, "Люмиер", "Одеон", Културния център G8, Дома на киното, Euro Cinema, Дома на културата "Искър", Културния център на СУ.

В програмата на СФФ е и австрийският документален филм "Сафари" на Улрих Зайдл. В Африка, където светът на природата не познава граници, режисьорът рисува портрет на доминация и смъртност, като показва европейски ловци любители, практикуващи хобито си.

Прожекциите са на 18 март в кино "Люмиер", на 23 март в Euro Cinema и на 26 март в Културния център G8.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари