Традицията повелява – филми през деня, музика през нощта

Още 5 дни музикален купон на София Филм Фест
13 мар 2017 13:37, Петя Славова
1
Традицията повелява – филми през деня, музика през нощта
Снимка: София Филм Фест

Предстоят кинокупони с Финландския Ykspihlajan Kino-orkesteri,  Julieta Intergalactica,  No G.D.M. & Terreshkova и една Trainspotting вечер.

Започнал като фестивал с акцент върху музикалното кино и музиката, и до днес във всяко издание на София Филм Фест и двете форми неизменно присъстват. И тази година не е изключение. Мястото е добре познатият фестивален център – Matti’D, който наскоро се трансформира в зала за събития "В парка” (над кино "Люмиер”), а музикалните вечери продължават до 16 март.

YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР (13.03)

Актрисата и певица Oona Airola пристига директно от Финландия и води със себе си малката музикална формация YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР за една незабравима вечер, изпълнена със скандинавска акустика. Бендът ще придружава прожекцията на филма "Най-щастливият ден на живота на Оли Маки" на режисьора Юхо Куосманен, в който Oona участва. Очаквайте нe по-малко от синематографичен фънк, джаз ритми, реещи се етно мотиви и красиви северни гласове.

Представянето на YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР у нас е част от програмата на Посолството на Финландия за отбелязване на 100-годишнината от обявяването на независимостта на страната. През 2017 година се навършват 100 години от обявяването на независимостта на Финландия.

Едновековният юбилей на страната ще бъде честван в цяла Финландия и в повече от 60 държави по света. Тържествените събития включени в официалната програма са плод на усилията както на финландците, така и на приятелите на страната и ще бъдат обединени от обща тема - "Заедно”.

През 2017 година финландците ще планират своето бъдеще заедно, ще се наслаждават на специалитети от националната кухня заедно, ще ходят на сауна заедно, ще спортуват заедно, ще посещават изложби, музикални и театрални представления заедно, ще се любуват на финландската природа, ще си припомнят делата на прочути свои сънародници. Заедно.”

Julieta Intergalactica (15.03)

Ако се чудите откъде произлиза персонажът Julieta Intergalactica, вгледайте се в илюстрациите на поп арт дизайнера Ясен Згуровски, и ще разберете; оживял герой от цветните психаделични, но и романтични рисунки на артиста. Такава е и музиката на Julieta - микс от електро и поп кич, през инди денс до модерно диско. Пригответе се за клошарски блясък на високи токчета и чаша мартини в ръка.

Kottarashky & The Rain Dogs (16.03)

Kottarashky & The Rain Dogs  несъмнено са едни от най-горещите имена на българската музикална сцена днес! Със своя автентичен, дори класически поглед върху етно звученето на България, бандата се рее между балкански фънк и блус, и соул и рок от шейсетте.

Чрез своите уникални ритми те отвеждат публиката до състояниена вуду-транс, в което изискани Чеширски котки се наслаждават на изкуство, потопени в звук.

Входът за всички музикални събития в зала "В парка” е с билет за кино.  Билетите в консерва ви осигуряват достъп и до парти програмата на фестивала.

Стартът е малко след 22:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: концертсофия филм фест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
слушател преди 7 години
Филми през деня, музика през нощта - на комшиите хак да им е! Уви, това е традицията на голяма част от българите.