От днес плащаме данък сгради и такса смет

Данъчните оценки на имотите скочиха с 50%, а такса смет е в размер на 1,6 промила
4 мар 2009 09:01,
24
От днес плащаме данък сгради и такса смет
Снимка: БГНЕС

От днес започва плащането на местните данъци и такси в Столичната община.

Първите известия за дължимите данъци и такси са изпратени още в края на миналата седмица до живеещите в районите "Младост", "Люлин", "Надежда", "Витоша", "Овча купел" и централните райони.

В известията е публикувана информация за размера на данък сгради и такса смет, както и номерата на банковите сметки, по които те могат да бъдат платени.

Дължимите суми могат да се плащат и в 22-та отдела на районните администрации в София, които работят всеки работен ден от 8,30 до 17,30 ч.

Платеният пълен размер на данък "сгради" и данък "МПС" до 30 април е с 5% отстъпка.

Местните данъци и такси могат да бъдат платени и на четири вноски – до 30 април, до 30 юни, до 30 септември и до 30 ноември.

От Столичната община припомнят, че с промяна в Закона за местните данъци и такси от тази година данъчните оценки на имотите на граждани са увеличени с 50 процента, а с решение на Столичния общински съвет такса смет за тази година е в размер на 1,6 промила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
mitaka преди 15 години
Ало, анонимния 1 ! Преди да плюеш Бойко питай първо колко пари отиват в държавния бюджет от парите на Столична община. И второ питай също така колко селяни от страната живеят в София без да плащат данъци, които реално ги плащаме ние !
2
0
 
0
 
! Отговори
Пресов преди 15 години
Данък сгради и Такса смет,доколкото ми е известно са по различни сметки.Може ли някой сведущ да ме светне,дали мога да си платя само данък сгради,а таксата за смет да не плащам,защото е формирана върху данъка ,а не като брой живущи в имота!Аз незнам как квадратура и локация на имот,моган да генерират смет!?!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да е жив и здрав Бойко Борисов. Не е пропуснал година.. Всяка година от управлението си на София той вдига двойно такса смет и сгради. Браво